ŠOK LISTA FAVORITA ZA OSVAJANJE MUNDOBASKETA: Evo na kom mestu je Srbija, a na kom Španija i SAD!
Nikola Jokić, Foto: Emilija Jovanović

potpuno neočekivano!

ŠOK LISTA FAVORITA ZA OSVAJANJE MUNDOBASKETA: Evo na kom mestu je Srbija, a na kom Španija i SAD!

Da li ste ovo očekivali?

Objavljeno: 19:37h

Iako sezone u klupskim takimičenjima još uvek nisu gotove, pojavile su se prve prognoze za Mundobasket 2023!

Svetsko prvenstvo u košarci se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a kladionice su već dale kvote za osvajanje takmičenja.

Tako, glavni favorit za osvajanje takmičenja je selekcija Sjedinjenih Američkih država, a kladionice na njih daju kvotu 1.55.

Osim Amerikanaca, prva na listi kladionica je selekcija Srbije. Kladionice daju kvotu 9 na trijumf orlova na Mundobasketu i vide ih kao glavne favorite. Činjenica da je Srbija poslednju medalju osvojila 2017. na Evropskom prvenstvu, kao i da na zlato čeka 21 godinu, od Indijanapolisa, nije previše uticala na njih.

Pešić i Jokić
Pešić i Jokićfoto: Starsport

Od ostalih, Grčka, Slovenija i Francuska su na 3. mestu sa kvotom 12.

Ono što je zanimljivo, aktuelnim evropskim i svetskim prvacima, Španiji, kladionice ponovo ne veruju i daju kvotu od 15, i svrstavaju je u isti rang sa Australijom. Potom, slede kanada i Nemačka sa kvotom 20, a onda idu Italija i Litvanija sa kvotom 35.

Da podsetimo, Srbija će svoj put na Svetskom prvenstvu početi protiv Kine i Saleta Đorđevića u subotu 26. avgusta od 14.00 časova po vremenu u Srbiji (20.00 časova u Manili). Dva dana kasnije Orlovi igraju protiv Portorika, ponovo od 14.00 časova u ponedeljak 28. avgusta (20.00 časova u Manili), a onda u poslednjoj rundi kada se sastajemo sa Južnim Sudanom igramo od 10.00 časova 30. avgusta (16.00 časova po vremenu u Manili).

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.