BOGDANOVIĆ: Jokić je KRIV što nije MVP, za reprezentaciju Srbije sam uvek tu!
Bogdan Bogdanović, Foto: Starsport

ISKREN

BOGDANOVIĆ: Jokić je KRIV što nije MVP, za reprezentaciju Srbije sam uvek tu!

Miljenik Grobara otvorio dušu i govorio na mnoge teme

Objavljeno: 21:39h

Bogdan Bogdanović se u Beogradu odmara od naporne sezone u NBA ligi.

On je u intervjuu za Sportal govorio o tekućoj sezoni, Partizanu, reprezentaciji i mnogim drugim stvarima.

Bogdan i njegova Atlanta su do plej-ofa stigli preko plej-ina pobedom nad Majamijem, koji sada vodi 3:1 u seriji protiv Boston Seltiksa, koji su eliminisali Hokse.

Bogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa
Bogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksafoto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

- Još jedna plej-of sezona, ne može se baš reći da je uspešna ili neuspešna. Bili smo cele godine, ne u zlatnoj, već u nekoj „sivoj sredini“. Zadovoljan sam samo time što sam uspeo da se vratim iz teške povrede i sada vidim benefite posle tog zahvata. Regularna sezona koštala nas je momenta da imamo tu nesreću da se sretnemo sa Bostonom, koji je jača i iskusnija ekipa od nas, pritom su duže zajedno. Nije bilo ni realno da ih izbacimo u prvoj rundi, i ako sam takmičarski u glavi imao taj neki scenarijo. Ne mogu da kažem da je bila loša serija, mislim da su košarkaški ljubitelji uživali u svim mečevima, istakao je Bogdan, koji je i kroz brojku ocenio ovu sezonu - rekao je Bogdanović za Sportal.

Govorio je i o problemima sa povredom.

- Bilo je dosta teško, sam taj momenat kada se probudiš posle operacije, a pre toga si nekako bio zdrav. Onda operacija, budiš se i odjednom si nepokretan. Nije realan taj momenat i ceo život si u nekim treningu, možeš da se krećeš, imaš slobodu, i onda kada se desi tako nešto sigurno je neko novo iskustvo i stvar koja se nauči u životu. To je bio jedan od najtežih perioda u karijeri, ali izgleda da je tako i trebalo da bude - kaže Bogdan Bogdanović.

Bogdan je dao zanimljiv razlog zbog kojeg Nikola Jokić nije po treći put u nizu dobio MVP priznanje, već je ono otišlo u ruke Džoela Embida.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Što se tiče MVP nagrade, mislim da je jasno kao dan da su prethodne dve titule uticale na to da Jokić ne osvoji treću. Tako da sam je kriv, trebao je da to rasporedi bolje - poručio je u šali srpski as.

Ljubimac Grobara nema dilemu kada je reprezentacija Srbije u pitanju.

- Uvek krenemo sa tim da ja stvarno volim da igram košarku. Mogu nedelju dana bez nje, dve, tri, ali volim da se vratim u salu, šutiram, jednostavno volim taj momenat. Nekako, kada se igra za reprezentaciju sve je još lepše, satisfakcija je potpuno drugačija i lep je taj osećaj kada se igra za Srbiju, tako da tu sam.

Za kraj se dotakao i voljenog Partizana, kao i trenera crno-belih Željka Obradovića.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Izuzetno mi je drago i baš sam srećan zbog Partizana. Jednostavno, zbog načina na koji su napravili tu celu priču, crno-beli su oduvek bili poznati po tome da prave igrače i da dolaze igrači koji bolje igraju u toj nekoj atmosferi koja se pravi i gradi godinama. To je teško napraviti, ali je izuzetno lepo videti to. Iskren da budem, malo sam i zaboravio, pošto sam sa Željkom radio pre sedam godina. Još uvek je to ta energija, i dalje se vidi žar i motivacija, znam na koji način pokušava da objasni igračima da samo želi da pobedi i da je to najbolje za sve. To je njegov motiv i nešto što ga vozi, samo ga zanimaju pobede i jednostavno je – ako želiš da pobedi, on je pravi za to. Ništa me ne iznenađuje kada vidim njegov uspeh, to je nešto što ide uz ime Željka Obradovića i njegovu karijeru, to ga prati ceo život.

00:14

Grobari na rukometnom meču Partizan - Vojvodina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.