JOKIĆ 'PUSTIO' MAREJA DA UNIŠTAVA LEJKERSE: El-Ej pao prvi put u plej-fu, Denver nadomak prvog NBA finala! (VIDEO)
Entoni Dejvis i Džamal Marej, Foto: Harry How / Getty images / Profimedia

3-0!

JOKIĆ 'PUSTIO' MAREJA DA UNIŠTAVA LEJKERSE: El-Ej pao prvi put u plej-fu, Denver nadomak prvog NBA finala! (VIDEO)

Srpski centar je prilčno neutralisan što se tiče procenta šuta iz igre, a rano je ušao u problem sa faulovima

Objavljeno: 08:05h

Denver je odigrao odličnu poslednju deonicu i sa 119:108 slavio u Los Anđelesu protiv Lejkersa koji su tako pretrpeli prvi poraz na svom terenu u ovom plej-ofu, posle sedam pobeda.

Nagetsi su sada na korak od plasmana u svoje prvo NBA finale pošto vode sa 3-0 u seriji.

Gosti su brzo izdgradili 14 poena prednosti (24:10, pa 30:16), ali su domaći stigli do izjednačenja već krajem druge četvrtine. U trećoj deonici "Grumenja" su skoro stalno bila u vođstvu, "Jezeraši" samo jednom izjednačili, ali uvek su bili blizu.

U poslednjoj četvrtini, ekipa iz Kalifornije je povela 94:93, ali je onda usledila odlučujuća serija Denvera od 13 vezanih poena za nedostižnih 106:94.

Nikola Jokić ovog puta nije postigao tripl-dabl. Srpski centar je prilčno neutralisan što se tiče procenta šuta iz igre (9/19, 47,4%), ali je opet postigao 24 poena, a imao je i 8 asistencija, 6 skokova, 1 ukradenu i 2 izgubljene lopte za 38 minuta na parketu.

Ušao je Jokić u problem sa faulovima pa ga Majk Meloun nije koristio koliko je želeo u poslednjoj četvrtini, ali nije ni morao. Tamo gde je stao u poslednjoj četvrtini druge deonice, Džamal Marej je nastavio u El-Eju. U prvoj deonici postigao je 17 poena, na poluvremenu je imao 30.

Mareja je stao u šu u trećoj četvrtini, ali je pogađao u ključnoj seriji i sa ukupno 37 poena bio ubedljivo najefikasniji pojedinac susreta.

Imali su Nagetsi ponovo odličan doprinos ostalih igrača. Kentavijus Koldvel-Pop je bivšem timu ubacio 17 poena, Brus Braun je postigao 15, a Majkl Porter 14 uz 10 skokova.

Kod Lejkersa je prvi strelac bio Entoni Dejvis sa 28 poena i 18 skokova. Lebron Džejms je ubacio 23 poena uz 12 asistencija i 7 skokova. Ostin Rivs je takođe brojao do 23 poena, a Rui Hačimura je dao 13.

Četvrti meč serije, takođe u "Kripto areni" u Los Anđelesu na programu je u noći između ponedeljka i utorka, u 2.30 po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.