BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Tukao sam Jokića koliko god sam mogao! (VIDEO)
Džok Lendejl u društvu Novice Veličkovića dok su zajedno nosili dres Partizana, Foto: STARSPORT©

NEMOĆAN

BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Tukao sam Jokića koliko god sam mogao! (VIDEO)

Bivši igrač Partizana se sastao sa Jokićem i Denver Nagetsima u polufinalu Zapande konferencije i nije se previše dobro proveo

Objavljeno: 14:30h

Košarkaš Finiks Sansa Džok Lendejl govorio je o čuvanju Nikole Jokića.

Bivši igrač Partizana se sastao sa Jokićem i Denver Nagetsima u polufinalu Zapande konferencije i nije se previše dobro proveo.

Australijanac je otkrio koliko je teško čuvati najboljeg igrača NBA lige.

Džok Lendejl i Nikola Jokić u duelu
Džok Lendejl i Nikola Jokić u duelufoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Sve uradim kako treba, jurim ga po terenu, kada dobije loptu odlično sam postavljen, pratim ga... I onda me samo okrene ramenom i desnom rukom pogodi iz koraka, a bolju odbranu nisam mogao da odigram. Bukvalno sam sve uradio, sve što se moglo uraditi da mu oduzmem loptu. Tukao sam ga usput, tačnije celu seriju. Sve vreme sam ga udarao. To je bio plan. Ideja je bila da tričim za njim po terenu i tučem ga koliko je god moguće. Mislim da mi je ofanzivni skok drastično pao jer nisam ni gledao loptu, samo sam pratio njega u nameri da ga iscrpim - objasnio je Lendejl, a potom i dodao:

- Frustracija u meni je rasla kada je on počeo da nabija monstruozne brojke, a ja sam ga dobro branio, držao na ispod 50 odsto šuta. Ali, svi su govorili: 'Pa naravno da će to da uradi onoj propalici Džoku Lendejlu. Ko je taj tip?' Onda uskoče navijači Lejkersa, kao, nećemo mi imati te probleme, jer Entoni Dejvis je 10 puta bolji igrač od Džoka. Onda samo shvatim - neću moći da ga zaustavim. Jednostavno, to je nemoguće. I niko drugi ne može, baš me briga šta ko kaže.

Razgovor je zaključio sjajnom anegdotom kojad dodatno pokazje kakav je Nikola Jokić košarkaš.

Džok Lendejl i Devin Buker
Džok Lendejl i Devin Bukerfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Posle treće utakmice, prebili smo ga, odigrali baš dobri i svi su pričali: 'Lendejl je prebio Jokića'. Ja se mislim: 'Jeste li normalni? Ubacio mi je 29 poena, imao 17 skokova i 14 asistencija'. Odmah mi je prošlo kroz glavu: 'Baš vam hvala, sad će da se iznervira i da sve iskali sledeći meč'. Tako je i bilo, ubacio je 53 poena.

Bonus video:

00:30

Grobari napravili sjajnu atmosferu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.