LUDNICA U KAUNASU, ZVEZDA ZAMALO STIGLA -20 PROTIV REALA: Čudesni Topić dao 39 poena uz indeks 48! (VIDEO)
Nikola Topić, Foto: Starsport©

strašan meč

LUDNICA U KAUNASU, ZVEZDA ZAMALO STIGLA -20 PROTIV REALA: Čudesni Topić dao 39 poena uz indeks 48! (VIDEO)

U grupi A, sa Zvezdom i Realom, još su Barselona i Panatinaikos

Objavljeno:

Juniori KK Crvena zvezda su odigrali vrlo uzbudljivu prvu utakmicu na završnom turniru Evrolige u Kaunasu, ali su poraženi od Real Madrida - 81:85.

Nikola Topić je potvrdio da je klasa u svom uzrastu, ubacio je 39 poena vršnjacima iz Madrida, ali crveno-beli nisu uspeli da preokrenu zaostatk od 20 poena.

U prvom delu meča Topić je bio nezadrživ i postigao je čak polovinu poena za svoj tim. Na poluvremenu je Real vodio sa 54:44, a Topić je za 16 minuta na parketu postigao 22 poena, dodao je tome je i po skoka i asistencije.

Real je imao i 72:52. Sin Milenka Topića je nastavio da rešeta, na kraju je iz slobodnih bacanja približio Zvezdu na 76:73. Ipak je posustao, vezao je i dve izgubljene lopte, Real je to kaznio otišavši na 78:73.

Sevnula je onda trojka Topića za 78:76, na samo 43 sekunde do kraja. Bilo je i kontroverzi, diskutabilna je bila sudijska odluka baš na 78:76, kada je lopta pripala Madriđanima. Imao je i Andrej Kostić važnu trojku za 83:81, ali to nije bilo dovoljno, sa linije penala se postavio konačan rezultat.

Na kraju, Topić je meč završio sa 39 poena, uz šut 8/13 iz igre, 14/15 sa linije penala, 3/5 za tri poena. Imao je šest skokova i osam asistencija, jednu ukradenu i sedam izgubljenih lopti. Indeks mu je bio čak 48.

Ismaila Dianje je predvodio Real sa indeksom 31. On je imao 17 poena, 15 skokova i dve asistencije, Ugo Gonsales je bio najefikasniji u Realu sa 24 poena, Vide je dodao 19.

U Zvezdi, pored Topića, dvocifren je bio samo Petar Avlijaš sa 10 poena, Andrija Vuković imao je devet poena, Lazar Gagić sedam.

U grupi A, sa Zvezdom i Realom, još su Barselona i Panatinaikos. Naredni meč Zvezda igra u petak protiv Barselone.

Bonus video:

00:24

Košarkaši Crvene zvezde izlaze na parket

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.