ŠOK - ŠPANCI ODUSTAJU OD EVROLIGE? Zaradili su mesto u eliti, ali NEĆE DA IGRAJU! Šansa za Zvezdu i Partizan?
Detalj sa poslednjeg večitog derbija, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

evroliga, 1. kolo

ŠOK - ŠPANCI ODUSTAJU OD EVROLIGE? Zaradili su mesto u eliti, ali NEĆE DA IGRAJU! Šansa za Zvezdu i Partizan?

Gran Kanarija ima više briga vezanih za nastup u Evroligi

Objavljeno:

Španski košarkaški klub Gran Kanarija osvoji je Evrokup i momentalno dobio dobrodošlicu u Evroligu, ali bi mogao da odbije nastup u elitnom takmičenju naredne sezone.

Kako se spekulisalo još zimus, a sada dobilo potvrdu i sa portala Basketnews, Gran Kanarija bi vrlo lako mogla da svojevoljno preskoči učešće u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Španski tim ima nekoliko briga vezanih za Evroligu, a glavna je vezana za finansije i logistiku pošto ipak treba putovati po celoj Evropi sa daleikh Kanarskih ostrva i ukombinovati sve sa sistemom domaće ACB lige.

Kada je Gran Kanarija igrala Evroligu u sezoni 2018/19 bili su pretposlednji sa samo osam pobeda, a u ACB ligi ostali bez plej-ofa i bili 12. na tabeli i to je situacija koju žele da izbegnu.

Zvanično, nisu uradili ništa povodom nastupa u Evroligi i za sada su i dalje na spisku učesnika za sezonu 2023/24, pa će se više znati u julu kada će na Skuptini Evrolige biti određena konačna lista učesnika.

Već danima unazad se pominje da su samo tri mesta nepoznanice. Jedno ide na adresu osvajača ABA lige, druga dva su "vajld karte."

Crvena zvezda, Partizan, Virtus i Valensija su kandidati za te "vajld-karte", uz napomenu da će jedan od dva srpska kluba najverovatnije izboriti učešće kroz ABA ligu.

Ako Gran Kanarija odustane, najrealnije je da ih Valensija zameni, a preostala vajld karta ode srpskom timu koji ne osvoji ABA ligu ili Virtusu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.