LESOR U PRVOJ PETORCI EVROLIGE: Dva asa Reala u odabranom društvu, i jedan bivši igrač Zvezde!
Matijas Lesor, Foto: Starsport

novo priznanje

LESOR U PRVOJ PETORCI EVROLIGE: Dva asa Reala u odabranom društvu, i jedan bivši igrač Zvezde!

Matijas Lesor je po indeksu korisnosti bio odmah iza Vezenkova

Objavljeno:

Matijas Lesor je završio kao četvrti u nedavno objavljenom izboru za najboljeg defanzivca Evrolige, a danas je centar Partizana dobio novo priznanje.

Na sajtu elitnog evropskog takmičenja objavljena je najbolja petorka za ovu sezonu, a Lesor se našao u njoj.

Real Madrid je jedini sa dvojicom igrača u prvom timu evropskog takmičenja, a Makabi i Olimpijakos takođe imaju po jednog.

Među petoricom odabranih su sem Lesora još: Lorenco Braun, Džanan Musa, Aleksandar 'Saša' Vezenkov i Valter 'Edi' Tavareš.

Matijas Lesor je po indeksu korisnosti bio odmah iza Vezenkova i ovo mu je bila najbolja sezona u karijeri.

- Partizanov centar je bio sila tokom cele sezone i bio je vodeći u ligi po skokovima (7,1 skok u proskeu) dok je bio drugi u proseku indeksa korisnost (19,1). Matijas Lesor je izjednačen na prvom mestu Evrolige sa osam dabl-dabl partija i postao je jedan od samo 10 igrača u poslednjoj deceniji koji su prosečno beležili više od 3 ofanzivna skoka po utakmici. Kao model doslednosti, Lesor je imao dvocifreni indeks korisnosti (PIR) u svim osim u tri utakmice ove sezone. Njegov procenat šuta za dva poena od 67,6% bio je najveći od svih igrača sa isto toliko postignutih koševa (4,3 po utakmici). Mnogi od tih bili su ali-up i koševi iz odbojke (ofanzivni skok i poeni na obruču), koji su oduševili njegove navijače u Beogradu i sa kojima bi se popeo na tribine Štark Arene da peva i igra sa njima posle pobeda na domaćem terenu - napisano je na sajtu Evrolige.

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.