"EVROLIGI JE POTREBAN TIM KAKAV JE PARTIZAN!" Emotivna Obradovićeva konferencija (FOTO)
Željko Obradović na utakmici Real Madrida i Partizana, Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

"Ovo je ozbiljan projekat"

"EVROLIGI JE POTREBAN TIM KAKAV JE PARTIZAN!" Emotivna Obradovićeva konferencija (FOTO)

Možete pitati bilo koji klub u Evroligi da li voli da dođe u Beograd. To je sjajno, normalan ambijent, rekao je Željko između ostalog

Objavljeno:

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida 97:94 u majstorici plej-ofa Evrolige, iako su imali prednost od 18 poena razlike.

Detalj sa utakmice Real Madrida i Partizana
Detalj sa utakmice Real Madrida i Partizanafoto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Željko Obradović, trener crno-belih dao je kratku izjavu posle utakmice, a potom usledila njegova emotivna konferencija za medije.

- Prvo želim da čestitam Realu na pobedi, igraće na Fajnal-foru. Veliki su tim, klub, već na poluvremenu sam rekao da ima talenta u ovom timu i da se mora igrati svih 40 minuta kao što smo igrali u prvih 20. Počeli smo sa dosta samopouzdanja, a na kraju par poseda naših nije bilo dobro. Nismo pogodili poslednju trojku, a prethodno smo pogodili dosta njih. Jedino što mogu da kažem sam da sam ponosan na ovaj tim, što smo se vratili u Evroligu posle osam sezona i imali ovakvu takmičarsku godinu. Imao sam osećaj da smo mogli da pobedimo. Želim da zahvalim našim navijačima koji su nas podržavali čitave sezone, kao i danas, došli su iz cele Evrope. Neki su došli čak sa Malte da gledaju Partizan, ponosan sam na to, došli su i iz Beograda. Važno je da igramo u Evroligi, sledi ABA liga, moraćemo da se borimo, to je za naš jako važno - počeo je Obradović.

Željko Obradović na utakmici Real Madrida i Partizana
Željko Obradović na utakmici Real Madrida i Partizanafoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ističe da su crno-beli propustili tri velike šanse u tri utakmice.

- Ne znam da li ste razumeli španski, ali ponoviću. Tri meča su rešena u jednom posedu. Nije pogodio Kevin tu trojku poslednju, ali je odigrao kao kapiten. Hoću da pričam o svojim igračima, ne o rivalima. Real ima sjajne košarkaše. Ovo je njihova timska pobeda - rekao je Obradović.

Željko Obradović na utakmici Real Madrida i Partizana
Željko Obradović na utakmici Real Madrida i Partizanafoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

A onda je posebno emotivno istakao da je Evroligi potreban klub kakav je Partizan.

- Nikada nisam razmišljao o tome, već nasuprot. Stalno sam im govorio da moramo da igramo do kraja. U prvom poluvremenu kada smo dali 55 poena takođe smo pravili greške, ali sam sveukupno jako ponosan. Svi pričaju o Partizanu, o mom timu, ko dolazi na utakmice. Nadamo se da ćemo nastaviti. Evroligi je potreban tim kakav je Partizan. Ovo je ozbiljan projekat. Možete pitati bilo koji klub u Evroligi da li voli da dođe u Beograd. To je sjajno, normalan ambijent - zaključio je Obradović.

Bonus video:

00:29

Bakljada na Kalemegdanu posle utakmice

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.