DŽEJMS JE NEPRIKOSNOVEN: Monako preko Makabija na F4, veliki uspeh Saše Obradovića!
Majk Džejms u prodoru, Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

TREĆI PUTNIK

DŽEJMS JE NEPRIKOSNOVEN: Monako preko Makabija na F4, veliki uspeh Saše Obradovića!

Džejms i Lojd su sa 21 poenom bili najefikasniji u pobedničkom timu, dok su po 10 ubacili Donta Hol i Čima Moneke, a po 9 imali su Okobo i Utara

Objavljeno:

Košarkaši Monaka su pobedili Makabi rezultatom 97:86 u poslednjem, petom meču plej-of serije Evrolige.

Monako i Makabi su u prve četiri utakmice po jednom pobeđivali kod kuće i na strani i sve je moralo da bude rešeno u petom susretu u Monaku.

Domaći košarkaši su na krilima Majka Džejmsa, Džordana Lojda, Čime Monekea i Elija Okoba nadigrali izraelskog predstavnika i ostvarili veliku pobedu i plasman na F4.

Džejms i Lojd su sa 21 poenom bili najefikasniji u pobedničkom timu, dok su po 10 ubacili Donta Hol i Čima Moneke, a po 9 imali su Okobo i Utara.

Što se tiče Makabija, 26 poena je postigao Vejd Boldvin, po 12 Lorenzo Braun i Džerel Martin, a po 10 Bartolomeo i Hilijard.

Mučio se Monako sa kontrolom skoka, u prvoj četvrtini nisu imali nijedan, verovali ili ne. Ruku na srce, to je bilo zbog toga što Makabi nije promašio nijedan šut i iz igre su bili na 8/8 i 4/5 sa linije za slobodna bacanja za prvih osam minuta.

Majk Džejms je preuzeo ulogu organizatora igre, imao četiri asistencije, ali je i poenterski predvodio Monako koji niuje imao odgovora na Boldvina, Martina i Kolsona koji su kombinovano ubacili 20 poena u tom periodu.

Nakon prvog defanzivnog skoka (promašaj Daruna Hilijarda) u kontra napadu je Džejms poslao ali up pas za Hola koji je tražio i faul i dobio tehničku grešku...

Ipak, Makabi je bio u problemu pošto su Lorenzo Braun i Vejd Boldvin imali po dve lične greške već u prvoj deonici, dok je Donte Hol napravio i treći faul pa morao na klupu, a i Hilijard kažnjen tehničkom greškom.

Nije ih to poremetilo i ubacili su 33 poena u prvoj četvrtini i ostavili domaći sastav na 26 poena.

Druga četvrtina je počela greškama, Makabi je "prodao" dva poseda, a Monako promašio dva šuta i Saša Obradović je odlučio da vrati Majka Džejmsa i upari ga sa Džordanom Lojdom u niskoj petorci bez centra, pošto je Moneke ostao na klupi, a Hol imao tri faula.

Makabi je skoro pet minuta bio bez koša i Monako je preko Majka Džejmsa došao do serije 7:0 i izjendačenja 33:33 i već u tom momentu imao 16 postignutih poena.

Pogodio je i Čima Moneke, pa onda Džejms još jednom i 41:33 je bilo na semaforu u korist domaćeg tima koji je seriju produžio do 15:0, a onda je Lorenzo Braun prekinuo istu pogođenom trojkom sa centralne pozicije.

Bilo je naznaka da će se Monako vratiti u ovaj meč, da neće dozvoliti domaćem timu da se odlepi i baš tada svoju prvu trojku pogađa Bonzi Kolson i smanjuje na 43:41, da bi Moneke poentirao posle ofanzivnog skoka, a onda Boldvin odgovorio novom trojkom za 45:44, pa i Hilijard za 45:47 i veliki preokret.

Džejms ponovo vraća vođstvo svom timu, Hilijard je umalo napravio nesportsku i zaradio isključenje jer već ima jednu tehničku, ali su mu sudije progledale kroz prste.

Ipak, na poluvreme se otišlo rezultatom 53:49 jer je Utara ukrao loptu i uz zvuk sirene poentirao na obruču.

Treća četvrtina je počela poenima Alfe Dijaloa, a priključili su mu se Lojd i Moneke i ono što je najzanimljivije da Majk Džejms nije postigao nijedan poen u ovoj četvrtini, a ukupno je ubacio 21 u prvom poluvremenu.

U četvrti kvartal se ušlo prednošću Monaka od 72:70 pošto su Hilijard, Braun i ostali uspešno držali Makabi u igri. "Ponos Izraela" je iskoristio činjenicu da je Majk Džejms ostao na klupi i kreira seriju 7:2.

Delovalo je da Makabi može da preokrene situaciju u svoju korist, a onda Lojd asistira Holu za lako zakucavanje, pa potom Lojd izvlači nesportski faul Bonziju Kolsonu na šutu za tri, pa još jednom fauliran na šutu za tri poena i sa 21 poenom sustigao Džejmsa i doneo vođstvo Monaku od 86:79.

Čima Moneke je svoja slobodna bacanja pogodio za 90:82, a Vejd Boldvin na to odgovara trojkom i poručuje da ništa još uvek nije bilo gotovo.

Ipak, 94:85 je bio preveliki rezultat na 45 sekundi pre kraja (97:86 na kraju), pa je bilo poznato da će Monako otići u Kaunas kao treći učesnik završnog turnira Evrolige.

02:53

SPORTSKI PSIHOLOG SAŠA SREDANOVIĆ: Novak je mentalno jedan od najjačih sportista na svetu

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.