ZLATNI KOŠARKAŠ JUGOSLAVIJE UBEĐEN U PROLAZ PARTIZANA: Real ne može da se nosi 40 minuta u igri čovek na čoveka!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

veruje u uspeh

ZLATNI KOŠARKAŠ JUGOSLAVIJE UBEĐEN U PROLAZ PARTIZANA: Real ne može da se nosi 40 minuta u igri čovek na čoveka!

Vlado Šćepanović smatra da je mnogo veći pritisak sada na igračima madridske ekipe

Objavljeno: 17:28h

Košarkaši Partizana večeras od 21 sat gostuju ekipi Reala u petoj utakmici četvrtfinala Evrolige.

Bivši igrač i trener Partizana Vlado Šćepanović izjavio je da su "crno-beli" igrački u mnogo boljoj poziciji od Reala.

- Sve se svelo na jednu utakmicu. Jednostavno, po meni nema velikih tajni. Posle četiri utakmice ekipe se košarkaški vrlo dobro poznaju i odlučivaće psihološki momenat. Po meni su šanse 50-50. Partizan ima svoje prednosti, Real igra opet na svom parketu i uradiće sve da se ovog puta ne ponovi scenario iz prva dva meča. Partizan je igrački u mnogo boljoj poziciji od Reala. Deficitarni su na poziciji četiri i ne znam da li će uspeti da pronadju rešenje na toj poziciji protiv Ledeja koji je četvrti meč odigrao fenomenalno. Veliko je pitanje sa kojim igračem će oni to da pokriju - istakao je Šćepanović.

1 / 3 Foto: Starsport©

Real Madrid se u prethodne dve utakmice oslanjao na zonsku odbranu i prisustvo Edija Tavareša u oba reketa, da li mislite da će Ćus Mateo ostati veran istoj taktici i uz Panterovo prisustvo na terenu?

- Mateo je jednostavno prinuđen na to. Real Madrid u ovom igračkom sastavu ne može da parira Partizanu 40 minuta u igri čovek na čoveka. To smo definitivno videli. Oni su baš zbog Panterovog odsustva usmeravali sve snage na Tavaresa i poremetili su u dobroj meri napadačku igru Partizana. Sada je potpuno druga situacija, otvara se šut spolja. Sigurno će Mateo koristiti promene odbrana da bi poremetio Partizanov ritam u napadu koji je mnogo potentniji od Realovog. Po meni, ključ Realove igre u odbrani je Tavares. To je igrač na kome se bazira kompletna Realova igra u oba polja. Ne sumnjam da je Željko pripremio najbolji mogući napad protiv takve odbrane.

Dodaje da je mnogo veći pritisak sada na igračima madridske ekipe.

- Loptica psihološke opterećenosti se sada prebacila u Realovo dvorište. Igraju kod kuće, svi očekuju da sa povratkom serije u Madrid Real bude pod većim pritiskom nego Partizan. I kada je serija počinjala, Real je uslovno bio favorit. Sada se ponovo loptica vraća Realu, videli smo i u javnosti kako su ispraćeni za Beograd posle 0:2. Sada su očekivanja takva da moraju da opravdaju ulogu favorita, što bi mogla da bude Partizanova prednost - zaključio je Šćepanović u izajvi za Mocart Sport.

BONUS VIDEO:

00:13

Partizan stigao u Madrid

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.