DODATNI MOTIV: Ako izbaci Real, Partizanu OGROMNA suma novca leže na račun!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

mnogo para

DODATNI MOTIV: Ako izbaci Real, Partizanu OGROMNA suma novca leže na račun!

Evroliga je objavila podatke o tome koliko će timovi zaraditi u zavisnosti od sportskih dostignuća tokom ove sezone

Objavljeno: 17:25h

Košarkaši Partizana u sredu igraju najvažniju utakmicu ove sezone, pošto im je meč u Madridu protiv Reala presudan za odlazak na Fajnal for. Partizan je imao prednost od 2:0, a onda su Madriđani u Beogradu izjednačili i sad sve staje u 40 minuta igre, posle kojih će se znati koji će tim biti u prilici da pokuša da dođe do titule.

Barselona je prva osigurala učešće, pošto je sa 3:0 izbacila Žalgiris, dok je kod ostala tri para peta utakmica presudna. Olimpijakos je u utorak na svom terenu savladao Fenerbahče sa 3:2, a u sredu će se znati i sudbina Makabija i Monaka, odnosno Partizana i Real Madrida. Evroliga je objavila podatke o tome koliko će timovi zaraditi u zavisnosti od sportskih dostignuća. Prema rezultatima, timovi svake godine dobijaju određene sume, a za sezonu 2022/23, prema informacijama Izraela Hajoma, koje je kasnije potvrdio i Georgios Zakas, iznos novca koji će timovi dobiti značajno će porasti u odnosu na prethodnih nekoliko godina. Inače, nagrade za sportska dostignuća čine samo otprilike 1 posto ukupne ekonomske distribucije, dok se preostalih 79 deli timovima za marketing, prisustvo navijača, prava na emitovanje, sponzorstva.

1 / 3 Foto: Starsport©

Konačan plasman nagrada biće određen tek po završetku utakmica Fajnal-fora u maju, a samo nagrade za mesta od 9. do 14. mogu biti izvesne nakon regularne sezone. Prema tome, Partizan bi, ukoliko se plasira na završni turnir mogao da inkasira između 1.759.398 i 762.406 evra, u zavisnosti od toga koje mesto zauzme. Prvi iznos je rezervisan za osvajača titule, a drugi za četvrtoplasirani tim, dok će ekipa koja bude druga dobiti 996.992, odnosno treća 879.699 evra. Ukoliko se dogodi da ne prođu na F4, budžet Partizana će biti uvećan za iznos između 703.759 i 527.819 evra, opet u zavisnosti od toga koje mesto zauzme.

Timovi koji zauzmu od 15. do 18. mesta ne dobijaju novac.

BONUS VIDEO:

00:28

Atmosfera pred početak meča Partizan - Panatinaikos

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.