AVRAMOVIĆ OTVORIO DUŠU: "Ne mogu da PLAČEM, nema predaje!"
Aleksa Avramović na meču protiv Real Madrida, Foto: Starsport©

ISKRENA IZJAVA

AVRAMOVIĆ OTVORIO DUŠU: "Ne mogu da PLAČEM, nema predaje!"

Iako su mnogi pomislili da je sezona za Čačanina gotova, košarkaš Partizana ostavlja prostor za optimizam

Objavljeno: 17:27h

Posle preloma šake, bek crno-belih Aleksa Avramović je u Madridu uz ekipu i veruje u pobedu protiv Real Madrida u petoj utakmici plej-ofa, ali i u svoj brz oporavak.

Ako vratimo film unazad i pokušamo da precizno utvrdimo kada je Partizan krenuo da gazi sve pred sobom u Evroligi onda ćemo videti da se taj momenat poklapa sa povratkom Alekse Avramovića na parket posle višemesečne pauze zbog povrede desne ruke.

Energija beka je pokrenula tim koji je u pojedinim mečevima izgledao nezaustavljivo, a kruna je stigla u Madridu na startu plej-of serije protiv Reala kada je crno-beli tim stigao do dve veličanstvene pobede. Ali onda peh. Dva poraza u Beogradu, a da stvar bude gora nova povrede Alekse Avramovića i to ponovo prelom šake, sada leve ruke.

Iako ne može da pomogne na parketu, Aleksa je u Madridu gde je obavio hirurški zahvat koji je protekao dobro, a iako su svi na prvi mah pomislili da je sezona za Čačanina gotova, on ostavlja prostor za optimizam.

- Doktor je zadovoljan u smislu operacije. Uspela je. Fizioterapeut i ja smo bili ponovo na kontroli da vidimo kako da ide rehabilitacija, generalno pozitivne su prognoze. Ja sam pozitivan i gledam stvari na taj način. Povreda desene ruke je bila mnogo teža, mislim da ovo neće uticati na moju igru kada se vratim na parket. Što se tiče sezone, nije gotova, ali... moramo da pratimo proces oporavka. Da vidimo kada mogu da imam kontakt sa loptom, da li će to biti kroz par sedmica... ne znam još. Nadam se da ću biti spreman da pomognem ekipi u samom finišu sezone, ali mnogo je rano za takve prognoze.

Evroliga, KK Partizan, KK Real Madrid, Aleksa Avramović, Serhio Rodrigez, Serhio Rodriges
foto: Starsport©

Nema dileme da je Aleksa Avramović jedan od najmaleroznijih igrača crno-belih. Još od preloma nosa prošle sezone je sve počelo... Ovakva konstatacija je samo nasmejala beka kluba iz Humske.

- Idem optimističan kroz život, ne mogu da plačem. Naravno žao mi je što nisam uz ekipu na terenu, ali tu sam da navijam.

Tema razgovora se prebacila na ono glavno - večerašnja mastorica protiv Reala (21.00). Ko pobedi odlazi na završni turnir Evrolige.

- Nema predaje. Kada je onako krenulo sa dve utakmice, a onda ono što se izdešavalo u Srbiji. Nisu bile ni košarkaške stvari... nešto što nikada nije viđeno u Srbiji. Bilo je teško razmišljati o košarci. Real je iskoristio loš momentum i vratio seriju u Madrid, ali vidim da smo raspoloženi, energija je tu. Verujem u pobedu i plasman u Kaunas - zaključio je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO:

00:23

Aleksa Avramović dočekao Partizan u Madridu

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.