MAESTRO JOKIĆ I DENVER ZGROMILI FINIKS: Nagetsi na korak od finala Zapada! (VIDEO)
Diandre Ejton i Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

odbranili domaći teren

MAESTRO JOKIĆ I DENVER ZGROMILI FINIKS: Nagetsi na korak od finala Zapada! (VIDEO)

"Džoker" je ponovo ostvario tripl-dabl, ali i imao odličnu podršku

Objavljeno: 07:11h

Denver je kao domaćin ubedljivo porazio Finiks u petoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige - 118:102 - i tako poveo sa 3-2 u pobedama.

Nagetsi su rano izgradili dvocifrenu prednost, da bi stali u drugoj deonici pa su Sansi čak preokrenuli na 49:48. Ipak, na poluvreme je domaćin otišao sa 52:49, a u nastavku je prednost samo rasla i bila i plus 24.

"Grumenja" je na korak od finala Zapada vodio Nikola Jokić koji je za 38 minuta u igri postigao novi tripl-dabl: 29 poena (12/20 šut iz igre), 13 skokova i 12 asistencija. Svemu je dodao 2 blokade, 1 ukradenu i 4 izgubljene lopte.

Imao je "Džoker" i odličnu podršku: Brus Braun je ubacio 25 poena, Džamal Marej 19, koliko i Majkl Porter koji je ponovo terorisao goste trojkama - ubacio ih je pet.

Kod "Sunaca" koji su treću utakmicu zaredom bili bez Krisa Pola, najefikasniji je bio Devin Buker koji je postigao 28 poena, ali ga je "konačno" stao šut iz igre pa je bio na 42,1%. Kevin Durent je imao 26 poena i 11 skokova, a utakmicu je otvorio sa samo jednim pogotkom iz igre iz prvih 10 pokušaja. Diandre Ejton je ubacio 14 poena i 9 uhvaćenih lopti.

Serija se sad vraća u Finiks, Arizonu gde se šesti meč igra opet s početkom u 4 časa ujutro po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video:

00:06

Nikola Jokić bos napustio rođendan Bogdana Bogdanovića (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.