LEGENDARNI GASOL ODUŠEVIO SRBIJU: Španac izneo tačan razlog zašto je Jokić trebalo da bude MVP ispred Embida!
Pau Gasol, Foto: EPA/Alejandro Garcia

pravo u metu!

LEGENDARNI GASOL ODUŠEVIO SRBIJU: Španac izneo tačan razlog zašto je Jokić trebalo da bude MVP ispred Embida!

Gasol obrazložio zašto je MVP titula trebalo da pripadne Srbinu

Objavljeno: 13:33h

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol je oduševio navijače Denvera, ali i čitavu Srbiju kada je izneo svoj stav o ovogodišnjoj trci za MVP-ja NBA lige.

Titulu je uz mnogo kontroverzi odneo Džoel Embid ispred prethodnog dvostrukog uzastopnog najkorisnijeg igrača lige Nikole Jokića.

Gasol smatra da je Srbin trebalo da ima prednost iz jednog sasvim realnog razloga. - Mislim da je ove godine debata oko toga ko bi trebalo da bude MVP bila drugačija nego svih prethodnih godina jer je Jokić osvajao dve godine zaredom. Janis je pre toga bio dva puta uzastopno i sad ste imali Džeola Embida koji je igrao na zaista visokom nivou i koji je bio jak kandidat za MVP. Na kraju je i osvojio. Mislim da se ovde postavljalo jedno pitanje: "da li Jokić može tri puta zaredom da osvoji?".

Jokić i Embid
Jokić i Embidfoto: Profimedia

Potom je nastavio izlaganje:

- Njegov tim je najbolji na Zapadu, on igra na istom nivou - ili još i bolje - nego prethodnih sezona. Janis je takođe bio prvi u regularnom delu sa Milvokijem, imao je sjajnu sezonu i odigrao na najvišem nivou ponovo. Ako mene pitate, ako su vaše ekipe prve to bi trebalo da bude "prelomni faktor" za MVP priznanje. Mislim, Filadelfija je bila treća na tabeli Istoka što jeste dobra pozicija, ali nisu bili prvi. Obično MVP dolazi iz redova ekipa koje su prve. Ali opet, gomila medija glasa i odlučuje o tome. Na njima je kome će dati svoj glas. Ove godine je Džoel i srećan sam zbog njega. Drago mi je i ponosan sam što su sva trojica (Jokić, Embid, Janis) igrači van SAD i to samo govori o tome koliko je snažno napredovala igra i uticaj igrača koji ne dolaze iz NBA.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.