REAL POKUŠAO DA ODLOŽI UTAKMICU SA PARTIZANOM: Odbili ih na obe adrese, ovo je razlog!
Košarkaši Real Madrida, Foto: Starsport©

cvrc

REAL POKUŠAO DA ODLOŽI UTAKMICU SA PARTIZANOM: Odbili ih na obe adrese, ovo je razlog!

Čelnici Madriđana su pokušali da otvaranje serije zakazano za utorak 25. aprila na njihovom terenu pomere za sredu

Objavljeno:

Mnogi stručnjaci predvuiđaju da će jedan od glavnih problema Real Madrida pred seriju četvrtfinala Evrolige sa Partizanom biti godine košarkaša "kraljevskog kluba", odnosno da će ih stići umor.

I selektor Srbije Svetislav Pešić je madridsku ekipu okarkaterisao kao staru, a očigledno da su i u samom Realu zabrinuti da li će njihovi igrači izdržati zgusnut raspored.

Kako prenosi renomirana "Marka", čelnici Reala su čak pokušali da odlože prvu utakmicu, zakazanu za utorak 25. april na njihovom terenu.

Kao razlog su naveli činjenicu da su u nedelju veče igrali protiv Huventuda dok je Partizan svoje gostovanje Budućnosti odradio još u petak.

- Utakmice su jedna za drugom i praktično nema vremena za oporavak. Imamo veoma važne mečeve u kratkom vremenskom razmaku. Zbog toga u svaki od tih duela moramo da ulazimo oprezno, sve ovo je veliki ispit za nas - poručio je trener Reala, Hesus 'Ćus' Mateo.

Ćus Mateo, KK Real, KK Real Madrid
foto: Berk Ozkan / AFP / Profimedia

Zato su "Blankosi" pre duela sa Huventudom kontaktirali prvo čelnike španske ACB lige kako bi se taj meč pomerio dan unazad, za subotu.

Razlog je TV prenos. "DAZN", koji radi prenose u Španiji želi da Real i Barselona igraju svoje utakmice različitim danima, a Katalonci nisu imali nameru da izađe u susret ljutom rivalu i pristanu na zamenu termina.

- Od osam timova koji igraju u četvrtfinalu Real će biti najumorniji od svih - navodi se u tekstu "Marke".

KK Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Kada to nije uspelo, urgirali su iz Reala kod Evrolige da bi otvaranje serije sa "Parnim valjkom" pomerili dan kasnije, ali opet bez uspeha.

Bonus video:

00:28

Atmosfera pred početak meča Partizan - Panatinaikos

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.