PEŠIĆ PREDVIĐA EGAL SERIJU REALA I PARTIZANA: "Madridski tim je STAR!"
Svetislav Pešić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

prognoza selektora

PEŠIĆ PREDVIĐA EGAL SERIJU REALA I PARTIZANA: "Madridski tim je STAR!"

Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi - kaže selektor Srbije

Objavljeno:

Selektor Srbije Svetislav Pešić se pridružio brojnim bivšim i sadašnjim igračkim i trenerskim asovima koji su dali prognozu ishoda četvrtfinalnog para Evrolige koji čine Real Madrid i Partizan.

Crno-beli gostuju "kraljevskom klubu" u prva dva meča plej-ofa, u utorak i četvrtak, a potom su domaćini (bar) narednog utorka, 2. maja.

- Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali, onda dolazimo do sledećeg – već tri godine više nije što je nekad bio. Iz mnogo razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji - rekao je Pešić za Sportklub pa dodatno ukazao na slabosti Reala:

KK Real Madrid
foto: Starsport©

- Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali „gore-dole“. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv crno-belih, koji su baš kako bi trebalo da se „izgleda“ uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima.

KK Partizan
foto: Starsport©

- U tom dvoboju, iz ove perspektive, teško da Real Madrid može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan izgubi isto toliko mečeva. Kod ovog četvrtfinalnog para, ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća. Jer, pravi domaći parket imaju crno-beli u krcatoj Areni. A jedan meč moraju da dobiju i na strani, u Madridu, pošto su takva pravila igre - rekao je bivši trener Reala.

Pešić je istakao i da su Barsleona, Olimpijakos i Monako favorti da prođu na fajnal-for.

Bonus video:

00:28

Atmosfera pred početak meča Partizan - Panatinaikos

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.