SPREMA SE REVOLUCIJA U EVROLIGI! Evo kada pada odluka o Zvezdi i Partizanu!
Lazić i Panter, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

euforija raste

SPREMA SE REVOLUCIJA U EVROLIGI! Evo kada pada odluka o Zvezdi i Partizanu!

Beogradski timovi čekaju rasplet

Objavljeno: 22:26h

Iako nisu objavljeni detalji sastanka Evrolige održanog 18. aprila, od naredne sezone se neće značajnije menjati format takmičenja.

Međutim, grčki portal sport24 prenosi da će Evroliga uskoro uvesti plej-in turnir.

Navodno, plej-in turnir biće deo Evrolige i liga će biti proširena na 20 timova što će pojačati konkurenciju, a plej-of i plej-in će brojati 10 timova.

Prema njihovim saznanjima to će se desiti u sezoni 2024/25 što je i bila želja trenera Dimitrisa Itudisa što je posebno istakao tokom gostovanja Crvenoj zvezdi u Beogradu u poslednjem kolu Evroliginog regularnog dela sezone.

Pehar Evrolige
Pehar Evroligefoto: AP

Što znači da će šest timova odlaziti u plej- of, dok će timovi od 7. do 10. pozicije učestvovati u mini turniru po principu NBA lige, gde će sedmi igrati protiv osmog i pobednik direktno otići dalje, a poraženi igrati sa pobednikom iz duela 9. i 10. tima na tabeli.

Konačna odluka biće doneta u junu, a spominje se da bi London, Pariz ili Dubai ipak mogli da postanu deo elite uprkos drugačijim najavama Maršala Glikmana pre nekoliko meseci.

Alba, Virtus, Partizan i Crvena zvezda su pokazali entuzijazam, planove i rezultate koji govore da im je mesto među najboljim klubovima Evrope. Kada će se i kako menjati sistem i šta nas sve čeka u evropskoj košarci, saznaćemo uskoro.

Generalni menadžer Olimpije Milana Hristos Stavropulos u razgovoru za grčki ERT otkrio je detalje ovog sastanka i potvrdio neka pisanja sport24 portala.

KK Crvena zvezda, KK Fenerbahče, Evroliga
foto: Tamara Trajković

- Postoje predlozi da Dubai i Alba dobiju stalnu licencu u Evroligi, a tu su Virtus i Valensija. Nema još odluka. Biće 18 timova sledeće godine, a od sezone 2024/25. veoma je izvesno da će biti 20 timova- rekao je Stavropulos.

Što se tiče sastava sledeće Evrolige i specijalnih pozivnica on je poručio da se o tome takođe ne zna mnogo.

- Bilo je predstavljanje grupa i važno je da se vidi slika. Odlućićemo koji će timovi biti u ligi naredne sezone krajem juna- rekao je Stavropulos.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.