BIVŠI TRENER CRNO-BELIH JASAN: Ili podmladite ekipu ili dovedete igrače koju puno koštaju kao Partizan
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

dva

BIVŠI TRENER CRNO-BELIH JASAN: Ili podmladite ekipu ili dovedete igrače koju puno koštaju kao Partizan

Košarkaški stručnjak veruje u Željka Obradovića i njegov tim

Objavljeno: 18:04h

Ne prestaje da se priča o velikom uspehu Partizana i Željka Obradovića, a za mnoge plasman crno-belih na F4 Evrolige, ne bi bio iznenađenje.

Nekadašnji igrač i trener Partizana Vlada Šćepanović je imao samo reči hvale za tim koji na početku sezone nije bio ni blizu trenutnih igara.

Naravno, apostrofirao je uticaj najtrofejnijeg trenera, Željka Obradovića.

- U početku nije izgledalo obećavajuće, ali to je još jedan dokaz da se ništa u sportu ne dešava preko noći. Željko Obradović je na sebi svojstven način tempirao formu i odabrao igrače. Partizan trenutno igra jednu od najbitnijih uloga u Evroligi. Po meni igra najbolju košarku poslednji mesec. Ekipa je pravljena za najveće domete. Tim sigurno dosta košta, to su igrači koji su igrali Evroligu na ozbiljnom nivou - Kevin Panter, Džejms Naneli, Matijas Lesor, Dante Egzum... Za mene ne bi bilo iznenađenje da Partizan ode na F4. Ekipa je po svim parametrima u vrhu evropske košarke - rekao je Šćepanović za "Vijesti".

Vlada Šćepanović
Vlada Šćepanovićfoto: Starsport©

Posle poraza od Asvela u decembru i skora 4:9, čak se najtrofejniji i najbolji evropski trener našao na meti pojedinih kritičara, ali nedugo posle stigao je odgovor kojem se mnogi nisu nadali - neverovatna serija pobeda!

- Željko ne bi bio Željko da na kritike nije odgovorio boljim radom, još većim angažovanjem i motivacijom. Doveo je ekipu na nivo na kojem je on pretpostavljao da bi trebalo da bude. Sad da ulazimo u detalje da li domaći igrači ili ne, da li Partizan ima domaće igrače da igraju na tom nivou, to je veliko pitanje. Željko od onoga što ima pravi vrhunsku stvar. Imate dve opcije - ili da podmlađujete ekipu i ne tražite rezultat ili da sa većim budžetom dovedete vrhunske igrače ako želite igrate ovo što igra Partizan. To su dva puta i Željko to najbolje zna.

Real ne stoji najbolje kada je kadrovska slika u pitanju. Vensan Poarije je van terena zbog operacije slepog creva, Gabrijel Dek je povređen, Rudi Fernandes je propustio "el klasiko" protiv Barselone zbog bolesti, a Serhio Ljulj i Najdžel Vilijams-Gos su se vratili posle povreda. Igra se na tri pobede, Madriđani imaju prednost domaćeg terena, a prva utakmica je 25. aprila.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Partizan će kadrovski mnogo spremnije ući nego Real. Veliki je nedostatak neigranje Poarijea, pitanje je u kakvom će stanju biti Dek. Ljulj i Vilijams-Gos se tek vraćaju nakon povreda. Real je u opasnoj situaciji, ali ga nikada ne bi trebalo potceniti. Partizan bi trebalo da uđe kao autsajder i rasterećeno. Ali Partizan ima kvalitet, možda je u boljoj situaciji od Reala i ima velike šanse da prođe na F4. Real ne smije da potceni, a u ovom momentu ni da preceni. Ako Partizan bude na ovom nivou na kojem je sad, mislim da su velike šanse da izbaci Real - rekao je Šćepanović.

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.