PROCURELI GLASOVI U TRCI ZA MVP NAGRADU: Poznato na kom se mestu trenutno nalazi Nikola Jokić!
Nikola Jokić i Džoel Embid, Foto: Profimedia

male šanse za pobedu

PROCURELI GLASOVI U TRCI ZA MVP NAGRADU: Poznato na kom se mestu trenutno nalazi Nikola Jokić!

Kako stoje stvari izvesno je da će trijumfovati Džoel Embid

Objavljeno: 18:33h

Prema vestima koje stižu iz Amerike, Nikola Jokić će jako teško uspeti da po drugi put odbrani titulu najkorisnijeg igrača NBA lige.

Ako je verovati ranim glasovima novinara i stručnjaka koje je objavio "Forbs", izvesno je da će novi MVP najjače košarkaške lige sveta biti Džoel Embid.

Dobitnika laskavog priznanja izabraće ukupno 100 novinara, od kojih je za sada njih 22 potvrdilo sovje glasove. Prema informacijama koje nam stižu sa druge strane “bare”, u ranoj fazi glasanja ubedljivo vodi pomenuti Embid koji je dobio 15 glasova, a za njime slede Janis Adetokumbo sa četiri i Nikola Jokić sa tek tri glasa.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Zanimljivo je da lideri najboljih timova Istoka i Zapada tako ubedljivo zaostaju za Embidom, čiji dosadašnji tok sezone jeste bio impresivan ali je nejgova Filadelfija završila tek na trećem mestu u Istočnoj konferenciji.

Ispred njega je bio Milvoki koji je završio na vrhu predvođen Adentokumbom, koji je prosečno postigzao 31,8 poena, uz 11,8 skokova i 5,7 asistencija.

Embid je sa druge strane poneo titulu najboljeg strelca lige sa 33,1 poenom po meču, uz 10,2 skoka i 4,2 asistencije.

Nikola Jokić je ove sezone predvodio Denver to istorijskog prvog mesta na Zapadu, sa gotovo tripl-dablom u proseku. Srpski centar je u regularnom delu šampionata beležio u proseku 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija.

Nikola Jokić, Džoel Embid, NBA
foto: Profimedia

Dosadašnji glasovi izgledaju ovako:

Džoel Embiid: Stiven Ej Smith, Majk Vilbon, Majk Grinberg, Zek Lov, Džejlen Rouz (ESPN), Melisa Rolin (FOX), Rič Bučer (FS1), Kit Pompi (Philadelphia Inquirer), Bil Simons, Rajen Rusiljo (The Ringer), Den Devine (Yahoo), Džered Grinberg (Turner), Kurt Hilin (NBC), Hauard Bek (GQ), Maksim Aubin (L'Equipe).

Janis Adetokoumbo: Kendrik Perkins, Džej Džej Redik (ESPN), Bil Riter (CBS), Kevin O'Konor (The Ringer).

Nikola Jokić: Majkl Pina (The Ringer), Kevin Pelton (ESPN), Kris Fedor (Cleveland.com).

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.