DŽEJMS NE IDE NA JOKIĆA: Lejkersi posle STRAŠNE drame i produžetka savladali Minesotu i ušli u plej-of! (VIDEO)
Lebron Džejms šutira preko Karl-Entonija Taunsa, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba plej-in, zapad

DŽEJMS NE IDE NA JOKIĆA: Lejkersi posle STRAŠNE drame i produžetka savladali Minesotu i ušli u plej-of! (VIDEO)

"Jezeraši" su stigli do 105:102 i imali posed na 19 sekundi do kraja, ali drama nije bila gotova

Objavljeno: 07:36h

Nakon što je Atlanta Bogdana Bogdanovića izborila plej-of na Istoku, dobili smo još sedmog učesnika doigravanja na Zapadu. Los Anđeles Lejkers su izborili plej-of Zapadne konferencije nakon što su posle produžetka na svom terenu savladali Minesotu u vrlo uzbudljivoj utakmici plej-ina - 108:102.

Timbervulvsi su vodili skoro celu utakmicu, pa u finišu imali vođstvo 95:89, ali su dozvolili veliki preokret domaćina koji je poveo 98:95 trojkom Denisa Šredera.

Ipak, Majk Konli je iznudio faul Entonija Dejvisa pri šutu za izjednačenje samo desetinku pre kraja utakmice. Bek gostiju je realizovao sva tri penala i odveo meč u produžetak - 98:98.

BOGDANOVIĆ NA JOVIĆA, JOKIĆ I DENVER ČEKAJU: Završen ligaški deo NBA, evo parova plej-ofa i plej-ina!

Lebron Džejms je bio najefikasniji igrač utakmice sa 30 poena, ali nije bio strelac nijednom u dodatnih pet minuta. "Jezeraši" su stigli do 105:102 i imali posed na 19 sekundi do kraja, ali drama nije bila gotova.

Konli je ukrao loptu, ona je završila kod Prinsa koji je promašio trojku za izjednačenje. Nakon ovoga, tim iz Kalifornije je mirno priveo meč kraju.

"Kralj" Džejms je uz 30 poena imao 10 skokova i 6 asistencija, Dejvis se standardno istakao sa 24 poena i 15 skokova, dok je Šreder bio odličan sa 21 poenom.

Kod "Vukova" je Karl-Entoni Tauns bio najbolji sa 24 poena, 11 skokova i 5 dodavanja, dok je Konli imao 23 poena, a Kajl Anderson dabl-dabl: 12 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Minesota je igrala bez Rudija Gobera koji je suspendovan zbog udaranja pomenutog Andersona, ali i Džejdena Mekdenijelsa koji je iz besa udario zid tunela i povredio šaku.

Lejkersi će u plej-ofu igrati protiv Memfisa koji je bio drugoplasiran nakon ligaškog dela. T-Vuvlsi moraju u dodatni plej-in protiv boljeg iz duela Nju Orleans (9) - Oklahoma Siti (10). Ukupni pobednik ulazi u plej-of na megdan Denveru (1).

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:32

Tuča grobara i policije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.