VELIKA PAŽNJA I NA MEČEVE POSLEDNJEG KOLA: Zvezda može da eliminiše Fenerbahče i dodatno pomogne Partizanu!
Detalj sa košarkaškog večitog derbija, Foto: Starsport©

kraj regularnog dela

VELIKA PAŽNJA I NA MEČEVE POSLEDNJEG KOLA: Zvezda može da eliminiše Fenerbahče i dodatno pomogne Partizanu!

Mnogo je kombinacija u igri pred utakmice poslednjeg kola regularnog dela Evrolige

Objavljeno: 21:02h

Košarkaši Partizana će posle više od decenije zaigrati u Top 8 fazi Evrolige, a to mu je omogućila pobeda nad Monakom u gostima.

Crno-beli će u poslednjem kolu regularnog dela sezone odmeriti snagu sa Panatinaikosem, a tada će biti jasno sa kog mesta će izabranici Željka Obradovića krenuti u narednu fazu.

Ukoliko pobede u Beogradu, što je i više nego realno ako uzmemo u obzir u kakvoj se formi nalaze "zeleni", u zavisnosti od ostalih rezultata mogu da završe na petoj ili šestoj poziciji.

Crvena zvezda odavno nema šanse da se plasira u Top 8 Evrolige, a sada je pred njom utakmica koju će pratiti svi širom Evrope, posebno navijači Partizana.

KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport©

Crveno-beli u četvrtak će u hali "Aleksandar Nikolić" dočekati Fenerbahče i imaće šansu da ga eliminišu iz Evrope.

Ukoliko Fenerbahče padne u punoj crveno-beloj hali tim iz Istanbula će navijati za Olimpijakos protiv Baskonije iste večeri (četvrtak, 20) i sutradan za Bajern protiv Žalgirisa (20.30). U slučaju da Fenerbahče izgubi, a Baskonija i Žalgiris pobede, biće to kraj za turski tim. Sve ekipe imale bi skor 19-15, ali Fener nema prednost u međusobnim duelima ni protiv jednog od ta dva tima.

Pobeda Crvene zvezde omogućila bi u nekim kombinacijama Partizanu da regularni deo završi na petom mestu. Za tako nešto potreban je sledeći scenarijo - da Zvezda pobedi Fenerbahče, da Makabi u Izraelu izgubi od Real Madrida i da, naravno, Partizan u petak kod kuće savlada Panatinaikos. Ta tri rezultata izvesno bi najavila plej-of seriju koju bi crno-beli sanjali, protiv Monaka, koga su pobedili i u Štark areni i u kneževini.

Dakle mnogo je kombinacija u igri, a kako će konačna tabela izgledati biće poznato posle utakmica poslednjeg kola.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.