REBRAČI NIJE BILO NIMALO LAKO: Legenda morala da se IZVINI zbog Partizana!
Mijailović i Rebrača, Foto: Starsport

nezavidna situacija

REBRAČI NIJE BILO NIMALO LAKO: Legenda morala da se IZVINI zbog Partizana!

Da li će navijačima ovo biti dovoljno?

Objavljeno: 18:55h

Dosta bure se podiglo oko legendarnog košarkaša Željka Rebrače koji je pevao navijačke pesme Partizana na meču protiv Real Madrida u Beogradu.

S obzirom na to što je predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Vojvodina, osuda javnosti i navijača kluba iz Novog Sada je bila očekivana.

Rebrača je sada uputio javno izvinjenje svim navijačima "lala" i potpisao novi kodeks ponašanja, koji je donet na sastanku sa čelnicima FK Vojvodina u četvrtak.

Rebrača je pojasnio nedavni gest sa košarkaške utakmice Evrolige između Partizana i Reala, kada je, ponet ambijentom, pevao navijačke pesme crno-belih.

- Hteo bih najpre da pojasnim jednu situaciju koja se desila prošle nedelje i želeo bih da kažem da sam bio pozvan od strane KK Partizan da prisustvujem utakmici legendi veterana bivših igrača Partizana i Real Madrida. Kao Željko Rebrača, ja sam deo istorije Partizana. Pozvan sam, ali nisam igrao zbog problema sa leđima i ostao sam posle na utakmici između Partizana i Reala. Gest koji sam napravio na toj utakmici nije prihvatljiv meni kao predsedniku KK Vojvodina i ovim putem želim da se izvinim svim navijačima i svim ljudima i svim "vojvodinašima", jer smatram isto sad da je Vojvodina deo mene i u mom srcu. Želim da se izvinim košarkaškom klubu Vojvodina i želimo da idemo napred u nove pobede - kaže Rebrača u izjavi za novosadski Dnevnik.

Željko Rebrača
Željko Rebračafoto: Starsport©

U isto vreme, tokom sastanka sa najvažnijim rukovodiocima SD Vojvodina Rebrača je učestvovao i u kreiranju kodeksa koji će ubuduće morati da poštuje svaki igrač i trener Vojvodine, bilo da je u pitanju fudbalska, košarkaška, rukometna ili bilo koja druga sekcija "Lala".

- Zahvalio bih se i FK Vojvodina i njihovim predstavnicima, sa kojima smo juče imali jedan konstruktivan sastanak. Oni su pomogli mnogo u svemu ovome da se ova situacija reši. Pričali smo o Sportskom društvu Vojvodina kom će KK Vojvodina rado pristupiti, da ovo bude jedna velika porodica i da svi zajedno budemo deo istog. Isto tako, želimo da se po pristupanju potpiše kodeks ponašanja predstavnika, igrača i mi kao KK Vojvodina ćemo biti prvi koji će to da potpišu. Ovim putem mogu da pročitam deo kodeksa koji ćemo da potpišemo:

Dok su angažovani u KK Vojvodina, svi igrači, treneri, članovi stručnog štaba, članovi organa kluba i radne zajednice, ne smeju da se javno deklarišu kao navijači drugih klubova. Ne smeju da se pojavljuju sa obeležjima drugih klubova prilikom javnih nastupa, ali i privatno. Ne smeju da se oglašavaju ni na društvenim mrežama za podršku drugih klubova. U svojim javnim nastupima moraju afirmativno i sa dužnim poštovanjem da govore o Vojvodini. U slučaju kršenja navedenih normi ponašanja, predlažemo sankcije, od novčanih kazni pa sve do raskida ugovora na štetu pojedinca.

(Espreso/Dnevnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.