SIN PEĐE STOJAKOVIĆA PROGOVORIO O SRBIJI I GRČKOJ: Jedna stvar ga posebno raduje, ima li šanse da se predomisli?
Andrej i Peđa Stojaković, Foto: Printscreen KCRA3 TV

IPAK ĆE NOSITI DRES GRČKE

SIN PEĐE STOJAKOVIĆA PROGOVORIO O SRBIJI I GRČKOJ: Jedna stvar ga posebno raduje, ima li šanse da se predomisli?

Veliki talenat će ipak igrati za zemlju u kojoj je rođen

Objavljeno: 21:44h

Sin legendarnog srpskog asa Peđe Stojakovića, Andrej je nedavno došao u žižu javnosti zbog odluke da u budućnosti nosi dres grčke reprezentacije. Međutim, u budućnosti ćemo videti da li je to definitivno...

Andrej trenutno nastupa u srednjoškolskoj ligi, a učestvovao je i na "Ol - star" meču najtalentovanijih srednjoškolaca, gde je briljirao.

Tako, na "Mc Donalds All American" turniru razgovarao je sa američkim novinarima i odgovarao na brojna pitanja. Na početku je otkrio kako izgleda basket koji igra sa ocem.

Andrej Stojaković
Andrej Stojakovićfoto: Printscreen KCRA3 TV

- Sada, ja bih pobedio. Ne može da se kreće više kao nekada - rekao je Andrej u šali i nastavio:

- Ne znam. Neki rezultat možda 11:3 ili 11:4. I dalje može da šutira. Ključ je da mu ne daš prvu loptu. Ako se ne zagreje, dobar sam. Šta je kompetitivnije nego takmičenje u šutiranju. Može da se zagreje i moraš da budeš savršen da bi ga pobedio.

Stojaković je potom upitan za evropsku košarku i igre Vlade Divca i Dražena Petrovića o kojima mu je pričao otac.

- Moj tata je bio veliki fan Draženove igre. Znate, moj tata i Vlade su kao braća. Često sam viđao Vladu i davao mi je savete. Moj tata je prolazio kroz uspone i padove Kingsa zajedno sa Vladom. Stalno mi govori da ne obaraćam pažnju na to šta se desilo prošle noći ili pre nedelju dana.

Peđa Stojaković
Peđa Stojakovićfoto: Printscreen KCRA3 TV

Uz konstataciju novinara da ima grčko i srpsko poreklo, Andrej je o evropskoj košarci istakao da mu je drago da u Evroligi timovi obe države beleže dobre rezultate.

- Zbog vremenske razlike ne pratim mečeve. Olimpijakos dosta dobro igra u Evroligi. Srećan sam da grčki i srpski timovi igraju dobro u Evroligi. Drago mi je da predstavljam te dve države.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.