MRTVA TRKA JOKIĆA I EMBIDA: Nikad neizvesnija borba za MVP titulu, ovo je TRENUTNO stanje!
Nikola Jokić i Žoel Embid, Foto: Profimedia

teška odluka?

MRTVA TRKA JOKIĆA I EMBIDA: Nikad neizvesnija borba za MVP titulu, ovo je TRENUTNO stanje!

Na poslednjem preseku ESPN-a procene su takve da se čini da imamo jednu od najneizvesnijih MVP trka u istoriji, a u samom smo finišu iste

Objavljeno:

Žoel Embid je partijama u prethodnoj nedelji prestigao Nikolu Jokića u trci za MVP titulu, ali je ove nedelje došlo do novog preokreta.

Denver je izašao iz krize, a Jokić, iako je već igrao na zavidnom nivou, počeo da beleži još ubedljivije igre, uglavnom tripl-dablove.

Sa druge strane, Embid je zbog blaže povrede preskočio upravo duel sa Nagetsima koji je trebalo da donese direktan okršaj Srbina i Kamerunca, a to su mu mnogi analitičari i bivši asovi momentalno zamerili.

Na poslednjem preseku ESPN-a procene su takve da se čini da imamo jednu od najneizvesnijih MVP trka u istoriji, a u samom smo finišu iste.

Nikola Jokić, Žoel Embid
foto: Profimedia

Sada centar Filadelfije ima prednost od samo dva poena u odnosu na "Džokera", dvostrukog uzastopnog MVP-ja NBA lige. Problem za Somborca može biti blaža povreda koju je i on doživeo.

Embid ima ukupno 790 bodova, Jokić 788, dok je Janis Antetokumpo na trećem mestu sa 612.

Grk je sinoć imao strašan tripl-dabl u pobedi Milvokija u Indijanaoplisu - 38 poena, 17 skokova, 12 asistencija. Džejson Tejtum je četvrti sa 292 boda, dok su ostali, uključujući Luku Dončića, daleko iza.

U anketi su učestvovali novinari, koji će na kraju i odlučivati, s tim da, napominje "ESPN", mnogi od njih ne znaju još uvek kako će da glasaju.

"Ovo možda nisu moji konačni odgovori", rekao je jedan od novinara, dok je drugi pitao: "Zar ne možete da sačekate da se završi regularni deo sezone?".

To bi zaista bilo jedino fer, ali ovakve nagrade se uglavnom nerezonski dodeljuju - kao u fudbalu kada se bira igrač godine, a ne sezone.

Ukoliko odnos poena bude ovakav i u konačnom glasanju, bila bi to najtesnija MVP trka u istoriji, još od sezone 1980/81. otkada se oko ovoga pitaju mediji.

Najneizvesnije je bilo u sezoni 1989/90. kada je Medžik Džonson (LA Lejkers) imao 22 poena više od Čarlsa Barklija (Finiks).

Bonus video:

00:22

Đoković na meču Zvezda - Valensija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.