LEGENDARNI ARGENTINAC IMAO SAMO REČI HVALE ZA SVOG SUNARODNIKA: "Kampacu je Zvezda najbolja odluka u karijeri!"
Fakundo Kampaco, Foto: Starsport©

fakundo napravio pun pogodak

LEGENDARNI ARGENTINAC IMAO SAMO REČI HVALE ZA SVOG SUNARODNIKA: "Kampacu je Zvezda najbolja odluka u karijeri!"

Luis Skola pomenuo je i Luku Vildosu

Objavljeno: 18:08h

Iako je delovalo kao san, uverili su se mnogi u Evropi da je Fakundo Kampaco stvarno stigao u Crvenu zvezdu i zaigrao na parketima širom ABA lige. Ovaj transfer jeste bio iznenađenje za mnoge, ali ne i za legendarnog Luisa Skolu, koji je ponovo sumirao ovaj transfer.

Luis Skola je već jednom pričao o Kampacu, tačno pred pauzu u nacionalnim kupovima, kada je rekao da ga uopšte ne čudi što je Fakundo odabrao baš Crvenu zvezdu.

Kampaco se već privikao na Crvenu zvezdu, na Beograd, kao i to što su se navijači iz Srbije privikli na njega. Bivši argentinski košarkaš je za Marku još jednom govorio o plejmejkeru, kao i Luki Vildosi, ali i ostalim Argentincima u Evropi, koji, kako on kaže, "šire vidike" o njihovoj košarci.

- Nije me iznenadio (njegov dolazak u Crvenu zvezdu), ne znam zašto misle da je to kontroverzna odluka. Smatrao je da je to najbolja odluka za njegovu karijeru u tom trenutku, a tako i meni izgleda. Crvena zvezda je evroligaški tim, igrao je dobro ali suspenzija ekipe ga je stavila u lošu poziciju. Sviđa mi se ekipa u kojoj igra - rekao je Skola, koji se potom okrenuo i ka ostlalim Argentincima.

Luis Skola
foto: Profimedia

- Ponekad mi u Argentini imamo tendenciju da se 'zatvorimo' u dve-tri sredine koje su nam dobro poznate, što značajno umanjuje opcije i izbor. Eto, imate Crvenu zvezdu, Partizan, nemačke klubove... Mnogo je mesta gde se igra dobra košarka i trebalo bi naši igrači da prošire tu bazu i zaigraju na više različitih mesta. Najvažnije je igrati Evroligu, Evrokup ili Ligu šampiona. Drago mi je što su argentinski igrači počeli malo da šire vidike.

Podsetimo, Crvena zvezda igra protiv Valensije meč 31. kola Evrolige s početkom od 19 časova.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.