VRATIO SE POKUŠEVSKI, OKLAHOMA KIKSIRALA: Avdija blistao protiv moćnih Seltiksa, Kari vodio Voriorse od -20 do +11!
Aleksej Pokuševski je zaigrao za Tander posle duge pauze, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

posle 3 meseca

VRATIO SE POKUŠEVSKI, OKLAHOMA KIKSIRALA: Avdija blistao protiv moćnih Seltiksa, Kari vodio Voriorse od -20 do +11!

Tander je propustio priliku da se učvrsti u borbi za plej-of ili bar plej-in

Objavljeno:

Sem tesnog trijumfa Atlante nad Klivlendom u kom je Bogdan Bogdanović imao dvocifren poenterski učinak, sinoć je u NBA ligi odigrano pet utakmica.

Šarlot je na gostovanju savladao Oklahoma Siti sa 137:134, i tako zabeležio treći vezani trijumf, a domaći su propustili priliku da se učvrste u borbi za plej-of ili bar plej-in.

Gosti su na početku poslednje deonice bili u zaostatku osam poena, ali su to uspeli da nadoknade sjajnom igrom Pi-Džeja Vašingtona. On je 22 od svojih rekordnih 43 poena postigao u poslednjoj četvrtini, a uz to je dodao šest skokova i pet asistencija.

Teo Maledon je upisao 19 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je dabl-dabl ostvario Nik Ričards sa 14 poena i 11 skokova.

Zbog povrede zgloba za domaći tim nije igrao najbolji strelac Šej Gildžus-Alegzender.

Ajzea Džo je bio najefikasniji u redovima Tandera sa 33 poena, Džejlen Vilijams je postigao 31, a Džošu Gidiju je za tripl-dabl nedostajala jedna asistencija (31 poen, 10 skokova i devet asistencija).

Na teren se posle povrede noge vratio srpski košarkaš Aleksej Pokuševski. On je poslednji meč za Oklahomu odigrao krajem decembra, a protiv Hornetsa je proveo deset minuta na terenu i zabeležio dve blokade i jedan skok.

Teo Maledon, Aleksej Pokuševski, Kai Džons
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Oklahoma se nalazi na 10. mestu Zapadne konferencije, poslednjem koje vodi na plej-in turnir sa skorom 37-39, a Šarlot je na pretposlednjoj 14. poziciji Istoka sa 26 pobeda i 51 porazom.

U borbi za plej-of, Golden Stejt je na svom terenu bio bolji od Nju Orleansa sa 120:109, i prekinuo niz gostiju od pet uzastopnih pobeda.

Gosti su krajem druge četvrtine vodili sa 20 poena razlike (63:43), da bi u nastavku aktuelni šampioni napravili preokret.

Do pobede ih je vodio Stef Kari sa 39 poena (šut za tri 8/15), uz po osam skokova i asistencija, Džordan Pul je postigao 21 poen, a Klej Tompson je dodao 17 poena.

Brendon Ingram je imao najbolji učinak u Nju Orleansu sa 26 poena, osam skokova i sedam asistencija, Trej Marfi je zabeležio 21 poen, a Si-Džej MekKolum je postigao 15 poena.

Voriorsi su sada na šestom mestu Zapada sa 40 pobeda i 37 poraza, dok je Nju Orleans osmi sa skorom 38-38.

Vašington je kao potpuni autsajder na svom terenu savladao Boston sa 130:111, uz dabl-dabl učinke Kristapsa Porzingisa (32 poena i 13 skokova) i Denija Avdije (25 poena i 10 skokova).

Pobede na domaćem terenu ostvarile su i ekipe Toronta i Memfisa.

Memfis je do sedme vezane pobede stigao savladavši Orlando sa 113:108, dok je kanadski tim bio bolji od Majamija sa 106:92.

Standings provided by Sofascore
00:08

Grobari vređaju Nikolu Kalinića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.