DUDA IVKOVIĆ: Igrači kao što je Lazić ne postoje u Evropi, Zvezda stiže do fajnal-fora!
Foto: Saša Pavlić Koky

Pohvale Radonjiću

DUDA IVKOVIĆ: Igrači kao što je Lazić ne postoje u Evropi, Zvezda stiže do fajnal-fora!

Trofejni stručnjak je istakao da veruje da crveno-beli mogu da stignu među četiri najjače ekipe u Evroligi
Objavljeno:

- Ako ne grešim, Radonjić je uzastopno četiri sezone u Zvezdi, što je nešto čime nijedan trener u Evropi, sem Željka ne može da se pohvali. On radi izuzetno dobro. Ključni momenat je na Joviću uz kojeg su svi centri, Marjanović, pa Cirbes, i sada ni od kuda Kuzmić uspešniji u odbrani i napadu. Gledajući sve ostale trouglove, na kojima se bazira evropska košarka, mene je neviđeno prijatno iznenadio Simonović. To je jedan jako dobar i radan momak.

foto: Saša Pavlić Koky

Pored njih, jednog od najboljih trenera u istoriji evropske košarke, oduševio je i Branko Lazić za koga je dao ozbiljnu preporuku da se nađe na spisku reprezentacije.

- Skoro sam bio sa Jovicom Antonićem na Kupu Radivoja Koraća i tako komentarišemo raznorazne igrače. Ja mu kažem: "Daj malo ispratite ovog igrača (Lazića), jer je Evropa izgubila takve koji daju sve za tim, koji daju sve u odbrani". Mislim da je ključ Zvezdine odbrane i svega ostalog, da je to pre svega Lazić. Rekao sam: "Vidite, pogledajte, ako bude prilike, jer taj igrač će u krajnjem slučaju podići trening na jedan mnogo viši nivo". Bilo bi neopravdano da ne dobije poziv, jer takvi igrači u Evropi više ne postoje. Postoji staro trenersko pravilo koje kaže: Igraj sa igračima koji daju, Lazić stalno daje, on ne može da odigra slabo - zaključio proslavljeni trener.

BONUS VIDEO: Srnić i Petković zovu igrače nazad na Sever posle 153. Večitog derbija

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.