OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Šta to ne štima u "argentinskom tangu"? (FOTO)
Vildoza i Kampaco, Foto: Starsport

NEVEROVATNO!

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Šta to ne štima u "argentinskom tangu"? (FOTO)

Statistika protiv argentinskog tandema

Objavljeno: 14:37h

Jedva su čekali navijači Crvene zvezde da vide na delu "argentinski tango" u Evroligi, ali desilo se ono što je malo ko očekivao.

Fakundo Kampaco jeste preuzeo konce u igri crveno-belih, ali je Luka Vildoza potpuno podbacio posle furioznog starta sezone.

Ima Duško Ivanović sjajnu šutersku i napadačku liniju, ali izgleda da se tu nije sve posložilo kako treba.

Tome svedoče podaci koje objavio italijanski novinar Marko Paljariko.

U zajedničkih pet mečeva u Evroligi sa Kampacom, Vildoza je u proseku beležio tek 8.2 poena po meču. Do tada, primera radi, imao je 13,8 u proseku po utakmici.

I ostali parametri, prema analizi italijanskog košarkaškog novinara su daleko ispod standarda argentinskog reprezentativca. Naravno, treba naglasiti da je u pitanju mali uzorak utakmica i da se neki jasniji zaključci mogu izvesti tek sa većim brojem mečeva.

Zanimljiv podatak je da je sama igra Zvezde sa Kampacom i Vildozom na terenu brža, ondosno crveno-beli imaju veći broj poseda po meču sa njima dvojicom (72.6, za 3.2 veći bez njih na terenu zajedno), ali je zato efikasnost manja, takozvani NetRtg, tojest odnos imeđu broja poena koji su dati i koji su primljeni na 100 poseda.

Ono što je veća briga je Vildozina povreda koja je obnovljena, ali ono što ohrabruje je da su Nedović i Kampaco kompatibilniji u napadu i mogu biti ključni u nastaku sezone.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.