PARTIZAN JE NA OVO ČEKAO ČITAVU DECENIJU: Čeka se još samo 1 BITNA STVAR i Top 8 će postati STVARNOST!
KK Partizan, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

STRPLJENJE

PARTIZAN JE NA OVO ČEKAO ČITAVU DECENIJU: Čeka se još samo 1 BITNA STVAR i Top 8 će postati STVARNOST!

Kakva noć za sve partizanovce, kakva radost, koliko su samo čekali na ovo - skoro čitavu deceniju

Objavljeno: 22:02h

To je to, sada je samo jedan korak ostao za crno-bele do ispunjenja sna zvanog plej-of Evrolige u prvoj sezoni u eliti posle devet godina pauze.

Košarkaši Željka Obradovića u petak su napravili još jedan džinovski korak ka tom cilju, pobedili lidera evroligaškog karavana Olimpijakos i sada ih samo pobeda deli da i matematički osiguraju mesto među osam najboljih evropskih ekipa.

Kakva noć za sve partizanovce, kakva radost, koliko su samo čekali na ovo - skoro čitavu deceniju!

Partizan se održao na sedmoj poziciji sa skorom 17-13, na ruku su mu išli i porazi Valensije i Žalgirisa, sve se otvorilo za crno-bele, koji su sada vše nego ikada blizu velikog uspeha.

U preostala četiri kola Partizan će tri puta igrati kod kuće, naredni rival je Barselona, pa Real u još jednom spektaklu, potom sledi gostovanje u Monte Karlu direktnom rivalu za viši plasman Monaku, te na kraju duel sa Panatinaikosem, koji će, kako stvari stoje, biti savršena prilika da se popravi plasman i eventualno izbegne teži rival u plej-ofu.

Ne treba zaboraviti da Partizan ima i bolji međusobni skor od gotovo svih ekipa koje mu mogu ugroziti plasman, i od Žalgirisa, i od Baskonije, od prežaljenog Efesa, doduše ne i od Valensije, ali međusobni odnos sa Špancima i nije toliko bitan jer ima tri pobede više od sastava Aleksa Mumbrua.

Evroliga, rezultati 30. kola

Crvena zvezda - Baskonija 74:63 Panatinaikos - Barselona 74:88 Alba - Anadolu Efes 95:93 Asvel - Makabi 67:85

Petak

Fenerbahče - Žalgiris 87:79 Monako - Valensija 90:79 Virtus - Real Madrid 79:96 Partizan - Olimpijakos 90:75 Milano - Bajern

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.