IVANOVIĆ FASCINIRAN DELIJAMA I KAMPACOM: Kad je on krenuo, počeli smo da igramo... Ne mora da dâ NIJEDAN poen!
Fakundo Kampaco i Duško Ivanović, Foto: EPA/Quique Garcia

to je to

IVANOVIĆ FASCINIRAN DELIJAMA I KAMPACOM: Kad je on krenuo, počeli smo da igramo... Ne mora da dâ NIJEDAN poen!

Ja govorim otkad sam došao, nema puno filozofije, ovaj tim može da dobije svakog, ali ako igramo agresivnu odbranu - tvrdi trener Crvene zvezde

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, zahvalan je navijačima kluba koji njemu i njegovim košarkašima daju podršku i kada ne ide.

Crveno-beli su sa 74:63 savladali Baskoniju u 30. kolu Evrolige i ostali u igri za top 8.

- Posle određenog vremena, našli smo način da pobedimo ovu utakmicu protiv najboljeg ofanzivnog tima u Evroligi i španskoj ligi, jer smo igrali odličnu odbranu - ocenio je Ivanović.

- Sigurno je u poslednje vreme ovo najbolja utakmica, s tim da smo igrali s najboljim napadačkim timom. Ima veću težinu. Mislim da u utakmici protiv Barselone se videlo da smo ekipa koja zna šta hoće i da možemo da igramo sa svima. Ja govorim otkad sam došao, nema puno filozofije, ovaj tim može da dobije svakog, ali ako igramo agresivnu odbranu. U napadu uvek možemo naći rešenje, a ako ne igramo odbranu, onda možemo izgubiti od bilo koga.

Duško Ivanović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Fakundo Kampaco je dirigovao igrom, a i pored samo tri postignuta poena za trenera Zvezde je bio najbolji na terenu. Posebno je atraktivno bilo njegovo dodavanje unazad za zakucavanje Martina u kontri.

- Statistika je pomoćno sredstvo da se vidi učinak igrača, ja mislim da najviše služi vama novinarima, to je dokaz da igrač kao Kampaco ne mora da dâ nijedan poen, ali može da bude najbolji igrač večeras. Nije sve na tom papiru, to je nešto drugo.

Pokušao je da objasni i problem sa prvom četvrtinom.

- Nama je bio problem sve u prvoj četvrtini i odbrana i skok, zaustavljanje tranzicije, nismo imali agresivnost u momentu kad je Kampaco krenuo da igra, sve kreće od beka. Kad je on počeo, počeli smo da igramo i tu smo njih zaustavili.

Fakundo Kampaco
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nešto je lošije šutirala Zvzeda za tri poena, a Ivanović je istakao i da nisu ispoštovani dogovori iz svlačionice.

- Nijedan šut nije bio nerezonski, imali smo otvorene šuteve, to nije problem. Ali je problem što smo se dogovorili da iako imamo otvorene šuteve, da ne forsiramo toliko... Mislim da je taktika drugih timova, daj pusti i - videćemo. Treba imati malo strpljenja i da imamo mešavinu, šut za tri poena, a jedan period smo samo šutirali. Kad promašiš je problem.

Pohvalio je navijače koji su došli u ogromnom broju.

- Stvarno ste me iznenadili, kad sam ušao sad, rekoh uuu... Znate šta, ja sam fasciniran ovom publikom, gledao sam ranije, pre nego sam došao kao trener ovde. Gledaš kao navijače, razmišljaš... Ali ne što pomažu na utakmici, što je fenomenalno, nego i na ulici kad te sretnu i kad je teško, ja znam da je teško, pasionirani navijači, ali daju podršku. Ja stvarno, fasciniran sam.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.