PARTIZANOVA PERFEKCIJA: Podatak koji ostaje zapisan za sva vremena!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

BEZ PROMAŠAJA

PARTIZANOVA PERFEKCIJA: Podatak koji ostaje zapisan za sva vremena!

Crno-beli pogodili su sva slobodna bacanja na dva susreta protiv aktuelnog prvaka Evrope

Objavljeno: 22:37h

Mnogo toga ima za pohvalu u igri Partizana večeras u Istanbulu. Ekipa se nije predavala ni kada je bilo minus 17, viđen je preokret, fantastična timska igra, ali pomalo neprimećeno je prošla činjenica da je ekipa Željka Obradovića imala najbolje veče ove sezone u jednoj statističkoj kategoriji, a u pitanju su slobodna bacanja. Klub iz Humske je šutnuo 28 protiv Efesa i svih 28 je pogodio.

Prednjačio je Zek Ledej koji je ubacio svih osam pokušaja, pratio ga je Matijas Lesor sa sedam pogodaka, dok je Dante Egzum imao pet. Pogađali su još bez promašaja Aleksa Avramović (2/2), Kevin Panter (4/4) i Džejms Naneli (2/2).

- Znali smo da moramo da odigramo skoro pa perfektnu utakmicu - rekao je bio Željko Obradović posle pobede nad Efesom.

Na 29 utakmica ove sezone ovo je tek treći put da crno-beli nisu imali promašaj sa linije za slobodna bacanja. Zanimljivo ovo je drugi put ove sezone da se dešava protiv Efesa pošto crno-beli nisu promašili slobodno bacanje ni u Beogradu. Doduše izveli su mnogo manje (16/16). Bez promašaja su bili i na prvom meču protiv Crvene zvezde (8/8), ali su crveno-beli tada slavili trojkom Nemanje Nedovića u poslednjoj sekundi.

KK Partizan
foto: Starsport©

Što se tiče najviše izvedenih slobodnih bacanja, to se dogodilo u Francuskoj kada je Partizan izveo 31 slobodno bacanje protiv Asvela, ali je i tada upisan poraz. Što se tiče najmanjeg broja bacanja, bilo ih je svega pet u Pireju protiv Olimpijakosa. Tada je Partizan dao samo tri.

Svakako je 28 pogođenih slobodnih bacanja za svaku pohvalu, ali najviše će se pamtiti činjenica da je klub iz Humske preokrenuo zaostatak od 17 poena kada je na semaforu 23:6. Uz to je Partizan imao i pet dvocifrenih igrača kao pokazatelj da igraju sjajnu timsku košarku.

Sada crno-beli imaju slobodan petak i subotu posle čega kreće priprema za spektakl u Beogradu pošto u sledećem kolu u Štark Arenu stiže fantastični Olimpijakos i nezaustavljivi Saša Vezenkov.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.