MAKABI DEMOLIRAO EFES! Nestvaran preokret Fenera protiv Barse - Monako pomogao Partizanu
Ergin Ataman, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

šok!

MAKABI DEMOLIRAO EFES! Nestvaran preokret Fenera protiv Barse - Monako pomogao Partizanu

Ubedljiv poraz dvostrukog šampiona, važna pobeda Monaka

Objavljeno: 22:55h

Košarkaši Makabija kao gosti pobedili su Efes sa 86:64 u 28. kolu Evrolige.

Aktuelni šampion je već posle prvog poluvremena bio u zaostatku od 25 poena, što se ispostavilo kao nenadoknadivo.

"Ponos Izraela" zabeležio je i drugi trijumf protiv turskih predstavnika u duplom kolu elitnog takmičenja i sa skorom 15-13 izjednačio se sa beogradskim Partizanom i litvanskim Žalgirisom.

Sa druge strane, ekipa Ergina Atamana posle poraza od Crvene zvezde nije uspela da reaguje i sada je učinku od 13 pobeda i 14 poraza.

Boldvin je predvodio Makabi sa 23 poena, a pratili su ga Martin sa 13, odnosno Braun sa 11. U poraženom timu najefikasniji je bio Klajburn sa 12, odnosno Brajant sa 11 i Danston sa 10.

Košarkaši Fenerbahčea posle velikog preokreta pobedili su Barselonu 81:73 u Istanbulu .

Ekipa Dimitrisa Itudisa uspela je da nadokandi minus od 17 poena i da na kraju pred svojim navijačima upiše 17. ovosezonsku pobedu u elitnom takmičenju.

Džonatan Motli prednjačio je upobedničkom timu sa 16 poena, dok je srpski košarkaš Marko Gudurić pomogao sa 15 poena. Nikola Mirotić bio je najefikasniji u timu Barselone sa 19 poena i pet skokova.

Tomaš Satoranski meč je završio sa 14 poena, Nikolas Laprovitola je postigao 12, dok je Nikola Kalinić postigao je osam poena.

Monako je u gostima savladao Baskoniju sa 102:93. Izabranici Saše Obradovića su tako pomogli ekipi Partizana u borbi za Top 8.

pobedu Monako doneli bivši igrač Zvezde, Džordan Lojd, koji je ubacio 19 poena, jedan manje imao je Eli Okobo dok je Alfa Dialo postigao 17 poena.

U ekipi Baskonije, Markus Hauard je ubacio 20 poena, koliko je imao i Darijus Tompson uz neverovatnih 12 asistenncija. Vanja Marinković je stao na 14 ubačenih poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.