LAZAREVIĆ PRIZNAO DA JE PRITISAK VELIKI: Košarkaš Zvezde veruje u tim, a Kampacu SKIDA KAPU! (VIDEO)
Stefan Lazarević, Foto: Espreso

lakše se diše

LAZAREVIĆ PRIZNAO DA JE PRITISAK VELIKI: Košarkaš Zvezde veruje u tim, a Kampacu SKIDA KAPU! (VIDEO)

Sjajna partija mladog asa crveno-belih

Objavljeno: 23:56h

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Efes na domaćem parketu u okviru 27. kola Evrolige i tako sačuvali šanse za Top 8.

Važnu ulogu u ovoj pobedi je imao Stefan Lazarević koji je izneo utiske posle meča.

- Nama je svima pao kamen sa srca i sa leđa. Ova pobeda će biti vetar u leđa. Imali smo loš period iza nas, ali smo danas dokazali da i dalje možemo da konkurišemo za osam ekipa i da smo se podigli jako brzo iz tog lošeg perioda. Imali smo recept kako dalje i nadamo se da ćemo se držati toga i ubuduće.

Pritisak postoji, ali igrači ga i ne osećaju toliko zbog tesnog rasporeda.

- Jeste, naravno, ali ide utakmica za utakmicom, ne osećamo ga toliko. Mi smo profesionalci, imamo pošten odnos prema utakmicama i dajemo maksimum. Nekada bude drugačije, svi želimo rezultat, mislim da će na kraju sve leći kako treba.

Bilo je jako teško čuvati Klajburna...

- Nezgodno jako. Videli ste i sami, gledali ste utakmicu, ne možeš da mu ostavljaš mnogo prostora, a on to koristi uz faulove. Marković i ja smo imali to zaduženje, shvatili smo to kao zadatak. Najbolje je krilo Evrope, čovek igra skoro sve pozicije, ne znam koliko je dao na kraju, 12 mislim, što je bilo važno za danas.

Odbrana je ključna kada je Zvezda na terenu.

- Jeste, ne samo ranijih sezona, nego i u ovom prethodnom periodu. Dali smo im da se vrate u trećem periodu, ali opet iz te odbrane kada smo pritegli tu stvari smo se odvojili. To je recept iz kojeg mi dobijemo samopouzdanje i crpimo energiju iz toga.

Sledi meč sa Panatinaikosom.

- Sutra ujutru letimo za Atinu, iako je naboj veliki, moramo to da zaboravimo. Dosta puta smo pokazali u gostima da igramo dobro, pokušaćemo da se spremimo.

Pohvale idu i na račun Kampaca i njegovih asistencija.

- Stvarno ima tu lucidnost, drži loptu do poslednjeg momenta. Ne bih trošio reči o njemu, kvalitetu kao asistentu, to je suvišno. Nadam se da će biti još bolji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.