PADA ODLUKA: Sudbina Evrolige u Đokovićevim rukama!
Novak i Đorđe Đoković, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

VELIKE PROMENE

PADA ODLUKA: Sudbina Evrolige u Đokovićevim rukama!

Šta će biti sa elitnim takmičenjem u budućnosti

Objavljeno: 16:09h

Sredinom marta biće održana sednica Borda Evrolige, a jedina tačka na njoj biće izjašnjavanje o projektu Dubai, prenosi Mundo Deportivo.

Navodi se da će 13 klubova vlasnika licenci morati da odluči tokom marta da li odobravaju ulazak u posao sa Dubaijem, koji nudi sumu od 150.000.000 evra za šest godina, ali i zahteva da ima tim u takmičenju, kao i organizaciju dva F4 (2025. i 2029. godine).

Ilustracija
Ilustracijafoto: aba-liga.com

Kontakti između odgovornih za projekat Dubaija i Evrolige traju već više od godinu dana, ali su se poslednjih meseci izuzetno intenzivirali, pa je delegacija najvišeg menadžmenta i predstavnika 13 klubova (Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Žalgiris, Armani Milan, CSKA, Bajern Minhen i Asvel) išla u Dubai prošlog oktobra kako bi saznali više o svom potencijalnom novom partneru.

Abdulah Al Nabodah nalazi se na čeku projekta, a ujedno je i vlasnik košarkaškog kluba Dubai. U njegovo ime veliki deo pregovora vode Dejan Kamenjašević, ali i Đorđe Đoković, brat najboljeg tenisera sveta.

Ova inicijativa ima i podršku šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.