MILOJEVIĆ OTKRIO KO JE BOLJI ŠUTER STEF ILI KLEJ: Osvrnuo se na učinak Zvezde i Partizana u Evroligi!
Dejan Milojević, Foto: Starsport©

otvoreno o brojnim temama

MILOJEVIĆ OTKRIO KO JE BOLJI ŠUTER STEF ILI KLEJ: Osvrnuo se na učinak Zvezde i Partizana u Evroligi!

Dotakao se pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa i priče vezane za košarkašku reprezentaciju Srbije

Objavljeno: 12:32h

Dejan Milojević, jedna od najvećih legendi Partizana i trenutno pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa, nije godinama govorio za domaće medije. U poslednje vreme nismo mogli često da čujemo njegovo mišljenje o domaćim timovima, reprezentaciji, NBA ligi.

Dejan se sada nalazi u Americi, gde je jedan od članova stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa. - Ovde mi je dobro, onoliko koliko može da bude kada čovek nije kod kuće. Imam divan posao i izuzetno sam zadovoljan ulogom koju imam u ekipi, kao i odnosom koji imam sa svim ljudima iz kluba i samim igračima. Sa uživanjem idem svakog dana na posao i verujem da se to zaista retko nalazi u današnje vreme - započeo je 45-godišnji srpski stručnjak, pa nastavio:

Mega Leks, Dejan Milojević
foto: Starsport©

- Saradnja sa najboljim igračima na svetu samo može čoveka još više da inspiriše, to je sigurno. Prvenstveno sam asisten za napad, to mi je primarna uloga, naravno učestvujem i u odbrani, ali sam više napadački orjentisan makar ovde u Voriorsima. Opet ponavljam, saradnja sa najboljim igračima, poput Stefa Karija, koji spada među najbolje igrače u istoriji, kao i sa najboljim šuterom Klejom Tompsonom je nešto što mi svakodnevno stvara insipiraciju da budem što bolji i kreativniji. Srbija ima dva predstavnika ove sezone u najelitnijem takmičenju u Evropi - Crvenu zvezdu i Partizan. - Pratim naravno, i Crvenu zvezdu i Partizan, kao i Budućnost. Trudim se da gledam skoro svaku utakmicu, kad god mi to obaveze dozvoljavaju. Drago mi je da obe ekipe imaju bolje timove i da igraju na jako visokom niovu. Bilo bi sjajno kada bi i crveno i crno-beli uspeli da obezbede prolazak u top 8 fazu takmičenja. Jasno je da u ovom momentu Partizan ima veće šanse za to, ali ja, koji lično mnogo volim sport, bih jako voleo da naša dva kluba uđu u sledeću fazu, a da Partizan, naravno, ode i dalje - izjavio je Milojević i dodao:

Dejan Milojević
foto: Starsport©

- Zvezdi i Partizanu sada trebaju pobede, ne bih sada ništa predviđao, nadam se da će ostavriti trijumfe protiv Albe i Bajerna, a da će Partizan, koji je u malo boljoj poziciji u odnosu na Crvenu zvezdu, uspeti to da iskoristi na pravi način i ode dalje.

Košarkaška reprezentacija Srbije iskoristila je poslednju šansu i uspela da se kvalifikuje za predstojeće Svetsko prvenstvo, pošto je u ponedeljak pred punom halom "Aleksandar Nikolić" pobedila Veliku Britaniju sa 101:83. - Nikad kvalifikacije nisu lake, posebno zato što ne možemo da igramo u najjačem sasatavu. Najbitnije je da smo uspeli da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, to je ogroman uspeh. Nadam se da ćemo tamo ostavriti što bolji plasman. Iskren da budem zbog klupskih obaveza nisam imao priliku da pogledam utakmicu sa Velikom Britanijom, već sam samo naknadno video rezultat i da smo uspeli da se plasiramo. Svakako mi je izuzetno jako drago da smo prošli dalje, očigledno da tim ima kvalitet kad je uspeo tako nešto - završio je priču za Sportal Dejan Milojević, koji je bio pomoćnik Igoru Kokoškovu u reprezentaciji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.