"KADA JURITE STATISTIKU, TO JE LAKO..." Jokić odgovorio zlobnom Amerikancu! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: Printscreen/Twitter/@Katy Winge

op op

"KADA JURITE STATISTIKU, TO JE LAKO..." Jokić odgovorio zlobnom Amerikancu! (VIDEO)

Ove, nekompletne sezone "Džoker" već ima 24 tripl-dabla, a rekord mu je prošle bio 19

Objavljeno:

Nikola Jokić nije poklonio mnogo pažnje svom podvigu dosegnutom u utakmici protiv Hjustona.

Jokić je zabeležio 100. tripl-dabl u NBA ligi po čemu je tek šesti igrač u istoriji posle Rasela Vestbruka (198), Oskara Robertsona (181), Medžika Džonsona (138), Džejsona Kida (107) i Lebrona Džejmsa (106).

- Lepo... Šta mi znači 100 tripl-dablova? Kada igrate za statistiku, to je lako... Čuo sam, to je istina - odgovorio je Jokić na sarkastičan način jer ga je bivši centar Kendrik Perkins nedavno prozvao da u poslednje vreme igra za statistiku i juri tripl-dablove.

Ove, nekompletne sezone "Džoker" ih već ima 24, a rekord mu je prošle bio 19. Svake sezone ih je sve više, a sada kada su bitni saigrači zdravi, Nikola vidno manje šutira i uglavnom je Džamal Marej najefikasniji u ekipi Nagetsa. - Cenim kako smo igrali. To je ono što ja cenim. Dostignuća, nagrade... Ugovori ili šta god, ne želim da kažem da to prirodno dolazi, ali to se ne juri. Lepo je, zaista. Mislim da će to najbolje biti kad završiš karijeru i pogledaš iza sebe šta si ostvario - dodao je srpski košarkaš.

Srbin je 100. tripl-dabl ostvario za tri četvrtine sa 14 poena (7/11), 11 skokova i 10 asistencija. To mu je 15. u poslednjih 20 utakmica.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nagetsi su dobili sve 24 utakmice u kojima je Jokić ostvario tripl-dabl ove sezone, a ukupno poslednjih 28 računajući i prethodnu sezonu. Trener Majk Meloun je naglasio Jokićev značaj za celu franšizu. - Mislim da svi mi u Denveru, a mislim i na sebe, nikad ne smemo da shvatimo zdravo za gotovo njegovu veličinu. Pošto dok odrastate u ovom poslu, znate kako brzo stvari mogu da se promene i zato se trudim da cenim sve što on radi. A kada ga pominjemo u vezi sa svim ovim istorijskim stvarima samo nas podseti koliko smo blagosloveni što imamo momka kakav je Nikola, koji je talentovan, koji sve ostvaruje na terenu i najvažnije i ono što je najimpresivnije kod njega je što je toliko skroman - istakao je trener Denvera.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.