Trener Brose Basketsa otkrio koji Zvezdin igrač mu je ljubimac, a dotakao se i Duška Vujoševića!
Foto: Dado Đilas

nahvalio na sva usta

Trener Brose Basketsa otkrio koji Zvezdin igrač mu je ljubimac, a dotakao se i Duška Vujoševića!

Andrea Trinkijeri je govorio o tome šta se krije iza uspeha crveno-belih u Evroligi
Objavljeno: 12:36h

- Zvezdina tajna uspeha je to što B nikad nije ispred A. Sve ide po redu, A, B, C i zna se šta trener zahteva i to se poštuje. Imaju sistem, navijače, sve se zna - rekao je Trinkijeri koji se osvrnuo i na razliku u budžetima timova u Evroligi.

foto: Printscreen/Youtube/Eurohoops TV

- Budžet se pravi van terena i imate bogate timove, ali koji ne igraju dobro i zato su svi ljuti, a imate timove sa malo novca koji pobeđuju i svi su zadovoljni. Zvezda ima fantastičnu sezonu, igrači su dugo godina zajedno, trener je tu već nekoliko sezona, a Jović je jedan od najboljih plejmejkera Evrope. Odlično igraju i imaju dobar rezultat, tako da njihove igre nisu iznenađenje za mene - poručio je italijanski stručnjak čija je majka Hrvatica i zato odlično poznaje jezik.

Interesantno je i njegovo mišljenje o najboljem treneru u Evroligi, gde je između ostalih svrstao i Radonjića.

foto: Dado Đilas

- Zavisi iz kog ugla se gleda. Kada se gledaju rezultati onda je to Željko Obradović, kada vidite kako igra CSKA, onda je to Itudis, a onda pogledaš Zvezdu i Radonjića, potom su tu Alonso i Laso.

Kako komentarišete to da ima sve manje mladih dobrih igrača, pa da i sama Srbija ima probleme u mlađim kategorijama?

- Svi imaju probleme, jedan od najboljih trenera za mlade je Dule Vujošević. On će ti razvijati i levu i desnu ruku, i mozak i dušu. Ali sada mu je teško da nađe posao, zato što se danas bez para traži rezultat i brz uspeh, a o sutrašnjici se ne misli.

Možete li oceniti nastupe srpskih igrača u Bundes ligi?

- Milosavljević je fantastičan timski igrač i druga violina, on može da odigra na sve tri spoljne pozicije, ali je problem što Alba ima lošu sezonu. Lučić je takođe pravi timski igrač, kao i moj ljubimac u Zvezdi Branko Lazić.

BONUS VIDEO: BOMBA IZ SRBIJE: Naša rukometašica je najvrelija riba Evrope!

(Espreso.co.rs / Izvor: Žurnal.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.