"GUDURIĆ LIDER FENERA, OBRADOVIĆ MOŽDA I NAJBOLJI TRENER NA SVETU"! Dimitris Itudis iskren posle trijumfa (FOTO)
Dimitris Itudis i Željko Obradović, Foto: Starsport

"zadržali smo smirenost"

"GUDURIĆ LIDER FENERA, OBRADOVIĆ MOŽDA I NAJBOLJI TRENER NA SVETU"! Dimitris Itudis iskren posle trijumfa (FOTO)

Kada kroz život gradiš odnos sa nekim na oba plana, to je nešto posebno. Trinaest godina smo živeli i radili zajedno i ostaće to u srcu i glavi, rekao je Grk o Željku

Objavljeno:

Košarkaši Fenerbaheča pobedili su Partizan u beogradskoj Areni u Evroligi, a utiske posle utakmice izneo je Dimitris Itudis, trener gostiju.

- Hteo bih da počnem sa tim da je ovo bila emotivna utakmica za nas. Svesni ste svi da su Tursku pogodili razorni zemljotresi, morali smo da odložimo ili otkažemo određena takmičenja. Jasno je da ne mogu rane tako brzo da se zaleče, svi gubici su ogromni i razarajući - rekao je Itudis i dodao:

- Kao Fenerbahče pokazali smo svesnost socijalnog momenta, koliko je važno biti živ i uživati u životu. Nadam se da se ovo više nikada neće dogoditi.

O utakmici i pobedi...

- Vratili smo se sportskom životu pobedom, nismo želeli da izgubimo i ovaj susret od Partizana. Čestitam igračima, uspeli smo da se podignemo posle rezultata koji je davao Partizanu šanse za pobedu. Bili su bolji od nas u skokovima, mnogo bolji, ali zadržali smo smirenost, pogodili čak 14 trojki, podelili 21 asistenciju i igrali timsku košarku. Dobro smo se branili u ključnim momentima. Možda na prvi pogled ne deluje kao da smo igrali dobru odbranu, ali jesmo. Želim Partizanu sve najbolje u nastavku sezone, atmosfera ovde je uvek fantastična, navijači guraju oba tima da igraju bolje. Pobeda nam daje temelj da gradimo dalju igru.

Dimitris Itudis
Dimitris Itudisfoto: Starsport©

Fener je igrao na krilima svojih bekova.

- Odlično je kada imaš bekove koji mogu da kreiraju, da čitaju šta se dešava na terenu. Svaki tim uvek nešto daje, nešto uzima. Rizikovali su sa Pjerom, ali on je pogađao u visokim procentima. Najbitnije je što je moj tim danas izašao na teren sa idejom da ne izgubi meč. To smo žarko želeli, igrali smo protiv rivala koji igra agresivnu i inteligentnu košarku, zbog Željka i samih igrača, kao i publike. Nama je bilo važno da se u takvim okolnostima dokažemo i izgradimo pobedu. Van ritma smo, dugo nismo igrali utakmicu, igrači su se odmorili i ponovo smo našli ritam. Sezonu smo otvorili sa dobrim rezultatima, mi smo i dalje nov tim, imamo devet novih igrača i stručni štab, potrebno je naći hemiju. Svaka utakmica u Evroligi je važna, sada treba da ostanemo na zemlji i nastavimo sa pobedama.

Dimitris Itudis
Dimitris Itudisfoto: Starsport©

Najbolji u timu "kanarinaca" bio je Marko Gudurić sa 25 poena.

- On je jako važan igrač za nas, ali želim da istaknem Karsena Edvardsa, koji nije igrao u drugom poluvremenu. Izgleda kao apsurd kada pričaš o nekom ko nije igrao drugo poluvreme, ali on je pokazao koliko je važno da se iskoristi svaki trenutak na parketu.

Dimitris Itudis i Marko Gudurić
Dimitris Itudis i Marko Gudurićfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu o Srbinu.

- Gudurić je pokazao i odlične defanzivne karakteristike. On jako dobro zna da moraš da igraš u oba smera na top nivou, da bi mogao da uspeš u Evroligi. Jasno je da ima neke nedostatke, ali on je dobro procenio gde treba da rizikuje, gde ne, lider je i priča na terenu, a najbolje govori kada igra ovako. Svi su danas igrali odlično u odbrani.

1 / 3 Foto: Starsport©

Na kraju, Grk je odgovorio kako je bilo pripremati utakmicu protiv kuma.

- Pokušavam da ne razmišljam o svemu tome. Željko je jedan od najboljih trenera, ako ne i najbolji na svetu. Svi znate koliko su naši odnosi dobri, privatni, onda i poslovni. Kada kroz život gradiš odnos sa nekim na oba plana, to je nešto posebno. Trinaest godina smo živeli i radili zajedno i ostaće to u srcu i glavi - zaključio je Itudis.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.