ODREĐENI ARBITRI ZA VEČITI DERBI U KUPU: Glavni sudija je iznenađenje, jednom optužen za BIZARAN čin!
Uroš Nikolić (u sredini), Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

opa!

ODREĐENI ARBITRI ZA VEČITI DERBI U KUPU: Glavni sudija je iznenađenje, jednom optužen za BIZARAN čin!

Delegiranje sudija za meč Zvezde i Partizana uvek podigne prašinu

Objavljeno: 07:40h

Partizan i Crvena zvezda su opravdali uloge favorita u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i u petak od 21.00 će se u večitom derbiju boriti za prolaz u veliko finale. Pobednik će za trofej igrati sa Megom ili FMP-om.

Očekuje se da niška dvorana "Čair" bude ispunjena do poslednjeg mesta. Ulaznice su rasprodate samo nekoliko sati nakon njihovog puštanja u opticaj.

Naravno, kao što je to obično slučaj pred svaki večiti derbi, mnogo više se priča o sudijama, pa je stoga i interesantno delegiranje koje je Košarkaški savez Srbije obavio za meč Zvezde i Partizana.

Izostala su imena arbitara poput Ilije Beloševića ili Milivoja Jovčića. Glavni sudija derbija biće Uroš Nikolić. Njemu će pomagati Uroš Obrknežević, dok je treći sudija mladi Stefan Ćalić, svi iz Beograda.

Sleva: Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić i Ilija Belošević
Sleva: Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić i Ilija Beloševićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Uroš Nikolić je najpoznatiji po tome što je aprila 2021. sudio duel Crvene zvezde i Cedevita Olimpije a skoro mesec dana kasnije, crveno-beli su ga optužili da je demolirao sudijsku svlačionicu.

Ubrzo nakon toga, dobio je najveću počast u dosadašnjoj karijeri jer je određen za jednog od arbitara na fajnal-foru Evrolige.

Bio je i pomoćnik Mateju Boltauzeru u trećoj utakmici finala ABA lige prošle godine, kada je Partizan kao domaćin smanjio prednost Zvezde na 2:1, a navijači su ga pogodili predmetom u glavu.

Matej Boltauzer, Uroš Nikolić, Milan Nedović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Što se tiče drugog polufinalnog meča između Mege i FMP-a koji se igra od 17.00 časova, njega će suditi Vladimir Jevtović iz Beograda, Siniša Prpa takođe iz glavnog grada Srbije, i Petar Pešić iz Leskovca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.