DANILO NIKOLIĆ KONAČNO SMOGAO SNAGE DA PROGOVORI: Uveravali su me da ću posle 3 meseca na teren - nisam verovao!
Danilo Nikolić, Foto: Starsport©

teška priča

DANILO NIKOLIĆ KONAČNO SMOGAO SNAGE DA PROGOVORI: Uveravali su me da ću posle 3 meseca na teren - nisam verovao!

Crnogorski as ponovo igra profesionalnu košarku

Objavljeno:

Crnogorski košarkaš Danilo Nikolić prvi put je govorio o svojoj bolesti sa kojom se borio i otkrio kako se izborio sa teškim životnim momentima.

Dugogodišnji igrač Budućnosti je prošlog leta napustio redove ekipe iz Podgorice i pojačao Avtodor koji se takmiči u VTB ligi.

On je u intervjuu za podgoričke "Vijesti" govorio o tom kako se uklopio u ekipu i izneo je svoje prve utiske o svojoj novoj ekipi, kao i ko mu je najviše pomogao da se što lakše uklopi.

- Mesec sam čekao novi klub i dosta teško mi je sve to palo, pogotovo zbog prethodne sezone i svih dešavanja, mojih zdravstvenih problema... Kada sam dobio ponudu Avtodora, bio sam jako srećan što ću imati priliku da igram u takmičenju kao što je VTB liga. Nije mi, ipak, bilo svejedno što idem u Rusiju zbog ove situacije, ali su me svi ubedili da je sve stabilno i odlučio sam da prihvatim ponudu. Brzo mi se priključila i porodica, a tu je od početka sezone moj nekadašnji saigrač iz Mege, Rade Zagorac, sa kojim sam se čuo prije nego što sam odlučio da dođem u Avtodor - rekao je Nikolić.

KK Crvena zvezda, KK Budućnost, Danilo Nikolić
foto: Printscreen/Twitter/ABA liga

Ekipu Avtodora je kada je Nikolić stigao vodio Miloš Pavićević, posle njega na klupu je sao Darko Ruso, kojeg je zamenio novi srpski trener Branislav Vićentić. - Sigurno nije svejedno kad se promeni trener, pogotovo kad se to desi tri ili četiri puta u toku sezone. To je nešto na šta moramo da se naviknemo i da budemo profesionalci. Možda je na sve to uticalo i što smo doživjeli dosta poraza na jednu loptu, a neke od tih utakmica smo mogli i ranije da rešimo - kaže Nikolić.

Danilo Nikolić do sada u VTB ligi ima učinak od 13,7 poena i 6,3 skoka po utakmici.

Potom se Nikolić dotakao teme o njegovoj bolesti, naime vrnogoroski košarkaš je 2021. godine kolabirao na treningu Budućnosti i tada počinje njegova velika borba.

KK Budućnost, Danilo Nikolić
foto: Starsport©

- Sve se desilo veoma brzo. Kolabirao sam na treningu i iste noći smo saznali da imam tumor na mozgu. Nije to palo lako ni meni ni porodici, ali kao da nisam bio svestan šta se sve dešava - priča Nikolić za Vijesti i nastavio. - Predsednik Budućnosti Dragan Bokan je odmah reagovao i poslao me je u Beograd, gde sam mogao da se operišem, ali se u samom toku leta ka Srbiji pojavila druga opcija. Guverner Centralne banke Radoje Žugić je čuo šta se dešava, odmah nazvao Bokana i predložio mu da se operišem u Turskoj. On je prijatelj sa svetski poznatim hirurgom Zijom Akarom i povezao me je sa njim. Nikad pre toga nisam upoznao gospodina Žugića, a sada se povremeno čujemo. Kada sam bio u bolnici, poslao sam mu nekoliko poruka, a kasnije smo se i videli. Neizmerno sam mu zahvalan na pomoći.

Srećom se sve završilo kako treba. - Operacija je uspešno obavljena, ali sam imao težak postoperativni period, o kojem ne bih mnogo da pričam. Doktor me je uveravao da ću se vratiti na teren za tri-četiri meseca, a meni je to u tom trenutku delovalo nemoguće. Ispostavilo se da je bio u pravu i januaru sam se vratio na treninge. Sada radim kontrole na tri meseca, snimak mozga magnetnom rezonancom šaljem u Istanbul i sve je čisto - ispričao je Danilo Nikolić.

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.