RADONJIĆ U SVE TEŽOJ SITUACIJI: Grčki mediji smatraju da je Atinjanima potreban drugi trener!
Dejan Radonjić, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

videćemo šta će biti

RADONJIĆ U SVE TEŽOJ SITUACIJI: Grčki mediji smatraju da je Atinjanima potreban drugi trener!

Kako bilo, činjenica da nije imao taj važan vetar u leđa sa tribina u startu mu je otežala zadatak u klubu

Objavljeno:

Sve su manji izgledi da će Dejan Radonjić uspeti da završi sezonu na klupi Panatinaikosa. Iz meča u meč pritisci na crnogorskog trenera su sve veći, jer je svaki meč i novo razočaranje za navijače, a i mediji su sve više ubeđeni da je dolazak Radonjića u klub bila pogrešna odluka rukovodstva.

Atinjani su posle 20 kola Evrolige među najslabijim timovima sa skorom 7-13 i polako gube šanse da uhvate priključak za timovima iz gornje polovine tabele.

Poslednji poraz desio se u Bolonji protiv Virtusa, iako je delovalo da "Zeleni" mogu do preokreta u meču u kojem su gubili gotovo sve vreme. Nada je došla sa preokretom posle trojke Ponitke za vođstvo gostiju 57:55, ali je potom nastupio totalni kolaps igre Panatinaikosa - serija Virtusa 13:0!

Bio je to kraj svake nade Radonjićevog tima da može izbeći novi poraz, za koji je i ovog puta, kako to vide grčki mediji, trener daleko najodgovorniji.

- U potpunosti prihvatam stav da je timu sa novim trenerom i skoro 10 novih igrača potrebno vreme, ali se rezultati rada sa novim timom i kako to sve funkcioniše obično vide sa dolaskom nove godine. Odnosno posle skoro pet meseci treninga i utakmica - kaže u tekstu o Radonjićevom radu u klubu novinar Gazete Jorgos Kuvaris.

Dejan Radonjić
foto: EPA/Miguel Angel Polo

On kaže da Radonjićev tim ne izgleda kao ekipa koja je dobro vođena od momenta kada se okupila.

- Ne znam za vas, ali u mojim očima Panatinaikos trenutno liči na tim koji se okupio pre nedelju dana, najviše 10 dana, a ne pre pet meseci. Uopšteno govoreći, govorimo o potpuno neorganizovanoj grupi - kaže dalje Kuvaris.

Radonjić nije ni miljenik navijača Panatinaikosa, i to je nešto što je zatekao skoro pa od starta sezone. Da li zbog činjenice da dolazi iz ne baš omiljene Crvene zvezde, što je opet manje verovatan razlog, što zbog činjenice da jednostavno, kako oni misle, nije dostojan vođenja velikana kao što je Panatinaikos.

Kako bilo, činjenica da nije imao taj važan vetar u leđa sa tribina u startu mu je otežala zadatak u klubu, a zna se koliko jaka navijačka podrška, posebno od fanova Panatinaikosa, može značiti za tim u svakoj utakmici na svom terenu.

Utisak koji sada već preovlađuje u većini medija koji se do tančina pave krahom Panatinaikosa, da je ekipi potreban trener većeg renomea od Radonjića.

- Smena Radonjića u ovom trenutku ne bi bio pogrešan potez iako bi se malo koji top trener sada usudio da preuzme tim koji nije on selektirao. Radonjić bi možda bio dobar u drugim klubovima (u okviru ABA lige) ali je u Panatinaikosu podbacio na svakom ispitu - stav je novinara Gazete.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.