KOŠARKAŠKI ANALITIČARI IZNELI ZANIMLJIVE STVARI: Zvezda i Partizan lepo podeljeni po četvrtinama u kojima blistaju!
Detalj sa utakmice Partizan - Crvena zvezda, Foto: Starsport©

STATISTIKA

KOŠARKAŠKI ANALITIČARI IZNELI ZANIMLJIVE STVARI: Zvezda i Partizan lepo podeljeni po četvrtinama u kojima blistaju!

Ova sezona Evrolige je definitivno najzanimljivija otkako se prešlo na novi format takmičenja

Objavljeno: 16:41h

Košarkaški analitičari doneli su interesantne podatke iz Evrolige.

Ova sezona Evrolige je definitivno najzanimljivija i najkompetitivnija otkako se prešlo na ovaj format, a za Srbiju je sjajno da ima dva učesnika.

Crvena zvezda je nakon 16 odigranih kola za nijansu bolja od Partizana sa po 8 pobeda i poraza, dok su crno-beli na skoru 7-9 i obe ekipe i dalje imaju šansu za Top8.

Verovali ili ne, na prvoj poziciji nalazi se Baskonija sa 11 pobeda i 5 poraza, a isti učinak ima Barselona koja je nedavno pobedila Zvezdu u Beogradu kao i Monako koji baš 5. januara stiže u Arenu na meč sa Partizanom.

Košarkaški analitičari doneli su interesantne podatke iz Evrolige za učinak u dosadašnjem delu sezone i pokazuje Net Rating za svaku ekipu podeljeno po četvrtinama.

Kada pogledamo prvu četvrtinu, Olimpijakos je najbolji i u plusu su 30,6 poena na 100 poseda, dok je Barselona druga sa 22,7 poena i na trećem mestu beograski Partizan sa 18,4 dok je za nijansu lošiji Real Madrid sa 18,1.

Crvena zvezda je u minusu 12,9 u prvom kvartalu. Međutim, Zvezda se odlično prilagodi i sa 7,7 poena plusa na 100 poseda završava druge četvrtine, treću sa 2,6 i četvrtu opet u minusu 11,9 što je najlošiji učinak u Evroligi.

Partizan posle odlične prve četvrtine padne i u minusu 13,4 poena završava drugu deonicu, a treću -13,2 poena, dok su u četvrtoj ponovo budni i ratoborni i sa 5,5 poena u plusu završavaju istu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.