OBRADOVIĆ: TO NIJE MOJ PARTIZAN, NISAM DOŠAO ZBOG TOGA! Niko nije glup i svi razumeju o čemu pričam, SVI!
Željko Obradović, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

BESNEO

OBRADOVIĆ: TO NIJE MOJ PARTIZAN, NISAM DOŠAO ZBOG TOGA! Niko nije glup i svi razumeju o čemu pričam, SVI!

Navijači Partizana, a velika većina shvata protiv koga se mi borimo i ko su nama protivnici, mi treba da se pomažemo i bodrimo - rekao je Obradović

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Željko Obadović rekao je večeras da je njegova ekipa upisala važnu pobedu protiv Bajerna u Evroligi, zahvalio je navijačima na velikoj podršci, ali ih i kritikovao zbog nesportskog navijanja.

- Važna pobeda. Igrali smo protiv tima koji je igrao vrlo jako. Pričali smo pre utakmice da je važan njihov ofanzivan skok i trojka. Prosek im je bio 29, večeras 27. Našli smo načina da dobijemo utakmicu. Čestitam svom timu i hajde da nastavimo priču - rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Bajerna iz Minhena sa 83:77, u utakmici 16. kola Evrolige.

KK Partizan
foto: Starsport©

Crno-beli su imali i 15 poena prednosti, ali je Bajern uspeo da se vrati u meč u poslednjoj četvrtini, pa su novinari pitali Obradovića da li su se njegovi igrači opustili.

- Nismo se opustili, nije tačno. Igraju ljudi, bore se, vraćaju se, vraćali su se nekim neverovatnim šutevima... Sve je to deo igre. U završnici smo odigrali pametno, osim jedne lopte Dantea (Egzum), ali on je to shvatio. Šta da se radi, igrači greše - rekao je Obradović.

- Utisak je apsolutno pozitivan, igramo neuporedivo bolju odbranu nego što smo igrali, mislim da je to put. Možemo da razmišljamo o nekim stvarima u napadu - dodao je trener Partizana.

Partizan je na ovoj utakmici izgubio šest lopti, što je po rečima Žoca "dobar broj".

Željko Obradović
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Kad bi tako bilo i na ostalim utakmicama, ne bi bilo loše. Ali, onda osvojene 4 prema 6 i to je kompenzacija za broj skokova. U Laktašima smo samo jednu loptu izgubili za poluvreme, izgubljene lopte su normalne, ali nisu normalne bez razloga. To nam se desilo u Laktašima i večeras. Mi to gledamo i analiziramo - rekao je Obradović.

Upitan da li je ovo bila najkonstantnija utakmica njegovog tima u Evroligi, Obradović je naveo da su crno-beli praktično vodili tokom cele utakmice.

- Vodili smo 15, a kad uđeš sa 10 razlike u poslednju četvrtinu jasno je da imaš utakmicu u svojim rukama. Videlo se da je prisutan umor kod nekih igrača... Mi smo srećni da je kalendar ispao kako je ispao da Novu godinu i Božić igramo kod kuće. Sve to mora da nam pomogne da igramo bolje - rekao je trener crno-belih.

Obradović je istakao da je večeras u Areni bilo 18.000 navijača Partizana, zahvalio im se na podršci i dodao da se nada da će nastaviti da tako podržavaju tim i naredne godine. Ipak, zamerio je delu navijača koji su tokom utakmice vređali prvog čoveka kluba Ostoju Mijailovića.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

- Opet moram da kažem jednu stvar - zar mi tokom utakmice treba da se vređamo međusobno? To nije moj Partizan, nisam došao ovde zbog toga. Zar treba da sedim i da slušam to? Ovo je Arena, gde treba da se bodri tim. I mnogo mi je žao što dolazi do takvih stvari. Navijači Partizana, a velika većina shvata protiv koga se mi borimo i ko su nama protivnici, mi treba da se pomažemo i bodrimo - rekao je Obradović.

- Možemo kad se sve ovo završi da sednemo sa svim navijačima i da pričamo o tome kako ko radi. Ako sam ja taj koji treba da se promeni, nije nikakav problem. Ali, ovo nije moj Partizan. Ovo nije ono zbog čega sam se vratio i strašno me to pogađa. A svi koji smo ovde dajemo maksimum. Trudimo se i ne izlazimo iz hale, a znam koliko se neki ljudi trude i koliko nam pomažu. Niko nije glup i svi razumeju o čemu pričam, svi - dodao je on.

Na pitanje šta je cilj Partizana u narednoj godini, Žoc je naveo da je cilj da i sledeće godina igra Evroligu i da bude konkurentan u svim takmičenjima.

- Da imamo velike ambicije, sigurno imamo - rekao je Obradović i na kraju uputio novogodišnju čestitku.

- Možda će ovo zvučati kao utopija, ali strašno bih voleo da zavlada mir u svetu jer je ovaj svet poludeo, klasična šizofrenija - zaključio je trener Partizana.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.