NA PUTU DA DOBIJE VELIKO PRIZNANJE: Vildosina statistika tokom mečeva u decembru je NEVEROVATNA!
Luka Vildosa, Foto: Starsport©

PRUŽA SJAJNE PARTIJE

NA PUTU DA DOBIJE VELIKO PRIZNANJE: Vildosina statistika tokom mečeva u decembru je NEVEROVATNA!

Argentinac je jedan od ključnih igrača za sjajnu seriju rezultata Crvene zvezde

Objavljeno: 18:16h

Blista Crvena zvezda od dolaska Duška Ivanovića. Redom obara protivnike na pleća. Dobila je 13 od 14 utakmica pod vođstvom iskusnog stručnjaka, sedam od osam u Evroligi.

Jedan od ključnih igrača u strašnoj seriji rezultata je bez dileme Luka Vildosa. Statistika kaže i najbitniji. Argentinac igra u sjajnoj formi, pa je na dobrom putu da dobije laskavo priznanje pošto se našao na listi kandidata za nagradu MVP-a decembra u elitnom takmičenju.

U mesecu na izmaku, koji će crveno-beli zaokružiti utakmicom sa Barselonom u rasprodatoj dvorani Aleksandar Nikolić (petak, 19.00), zasad je ostvaren učinak 4-1. Pred Vildozom i drugovima oružje su polagali Virtus (83:74), Partizan (76:73), Žalgiris (77:73) i Olimpijakos (86:90), dok je meru srpskom i regionalnom šampionu uzela jedino Olimpija Milano (67:71).

Luka Vildosa
foto: Starsport©

Bivši košarkaš Baskonije je na pet pomenutih susreta beležio 14 ili više poena. Najviše je ubacio ekipi iz Kaunasa koju je srušio sa 27 poena. Najveće zasluge poneo je i za trijumf protiv sastava iz Pireja, pošto je bio prvi strelac ekipe sa 22 poena, a postigao je i devet od poslednjih 11 poena Ivanovićeve ekipe, te tako stavio tačku na uzbudljiv okršaj u Dvorani mira i prijateljstva.

U mesecu na izmaku prosečno je beležio 19 poena, 5,4 asistencije, 2,6 skokova i 2,4 ukradene lopte, kao i indeks korisnosti 21 - najveći prosečni u elitnom takmičenju tokom decembarskih duela. Samim tim, iako je konkurencija veoma kvalitetna, statistički je prvi kandidat za laskavo priznanje.

U konkurenciji za najboljeg košarkaša Evrolige u decembru nalaze se i iskusni as francuskog Asvela Nando De Kolo, centar Valensije Bojan Dubljević, Pjerija Henri iz Baskonije, Džanan Musa iz madridskog Reala, Monakov Majk Džejms i bivši košarkaš Crvene zvezde, od ove sezone član Makabija iz Tel Aviva, Lorenzo Braun.

U elitnom društvu je Vildosa, a u ciljnu ravninu ulazi predvodeći kolonu. Pečat bi mogao da udari protiv Barse i postane tek drugi igrač u istoriji Crvene zvezde sa nagradom MVP meseca Evrolige, posle Ognjena Kuzmića. Centru sa kojim danas deli svlačionicu na Malom Kalemegdanu je to pošlo za rukom u sezoni 2016/17, kada je proglašen za najboljeg u januaru.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.