"DELIJE" SU POSEBNO NAOŠTRENE ZA ŽALGIRIS: Nije zaboravljen prijem Zvezdinih košarkaša u Litvaniji!
Uvod u utakmicu Žalgiris - Zvezda, Foto: Printscreen/youtube/Guardian Sport

biće napeto

"DELIJE" SU POSEBNO NAOŠTRENE ZA ŽALGIRIS: Nije zaboravljen prijem Zvezdinih košarkaša u Litvaniji!

Zastava Ukrajine, pa zvižduci crveno-belima, bili su politička uvertira kojoj se Beograđani nisu nadali

Objavljeno:

KK Crvena zvezda je u velikom naletu otkako je Duško Ivanović postao trener. Crveno-beli su uspeli da vežu čak devet pobeda u svim takmičenjima. Od toga je pet došlo u Evroligi, četiri u regionalnom takmičenju, dok priliku nastavak serije imaju ovog utorka od 19 časova kada im na noge dolazi Žalgiris.

Juče se pojavila vest da je dvorana "Aleksandar Nikolić" praktično rasprodata, a navijači Zvezde imaju dodatni razlog da se raduju ovom duelu.

Naime, ovo će biti prvo gostovanje Žalgirisa, nakon što su priredili Crvenoj zvezdu neprijatnu situaciju u aprilu ove godine. Tada je Žalgiris tražio od košarkaša Zvezde da drži zastavu sa natpisom "STOP WAR" (Zaustavite rat), ali na zastavi Ukrajine, što su Beograđani odbili.

Čitava hala u Litvaniji je potom izviždala igrače Zvezde, dok su se neki od njih, poput Arona Vajta, naknadno izvinjavali.

Samo dan kasnije, Crvena zvezda je izdala opširno saopštenje u kom je iskazala svoj stav da ne zauzima ničiju stranu u sukobu Rusije i Ukrajine, te da ne želi da meša sport i druge stvari.

I Zvezda i Žalgiris trenutno imaju polovičan skor 6-6 u Evroligi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.