NE MOŽE PROTIV SEBE: Ovako je Dušan Alimpijević najavio derbi Partizana i Zvezde!
Dušan Alimpijević, Foto: Emilija Jovanović

evo kome daje veće šanse i zašto

NE MOŽE PROTIV SEBE: Ovako je Dušan Alimpijević najavio derbi Partizana i Zvezde!

Nekadašnji trener Zvezde se oglasio pred "večiti derbi"

Objavljeno: 19:48h

Crvena zvezda i Partizan će odigrati prvi večiti derbi u Evroligi, čime će ispisati i istoriju.

Domaćinstvo je u tom meču pripalo ekipi crno-belih, dok će i određen broj navijača crveno-bele boje u "Štark areni".

U susret tom derbiju, Dušan Alimpijević, nekadašnji trener Crvene zvezde i najbolji stručnjak Evrokupa za prošlu sezonu, u kojoj je izbacio Partizan sa Bursom, govorio je za "Basketball Sphere", gde se i osvrnuo na samu veličinu ove utakmice.

- Tako velike utakmice vam ostaju uvek urezane u sećanju. Imao sam tu sreću da smo te sezone savladali Partizan oba puta u ABA ligi, što ugao gledanja čini pozitivnijim, nego da se desio neki drugi scenario. Ne može čovek da se pripremi za derbi, takve utakmice jednostavno moraju da se osete na svojoj koži - rekao je Alimpijević za "Basketball Sphere", pa nastavio:

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijevićfoto: Beta

- Derbiji se od ostalih mečeva razlikuju u tome što ih navijači gledaju kao mnogo većim utakmicama od ostalih, što je i logično. To je najveći rivalitet koji postoji u našoj zemlji. Sezona posle takvih utakmica može da dobije potpuno drugačiji pravac. Tim koji je hladnije glave može da donosi bolje odluke u takvim duelima.

Srpski stručnjak je istakao ida je najveća prednost Partizana u Željku Obradoviću i navijačima, dok je ipak veće šanse dao Zvezdi.

- Sa dolaskom novog trenera došlo je i do niza dobijenih utakmica. Mislim da da Zvezdin adut može biti samopouzdanje koje su crveno-beli dobili u seriji pobeda - zaključio je Dušan Alimpijević.

(Espreso/Basketball Sphere)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.