MONSTRUOZNI DONČIĆ SRUŠIO VORIORSE! 41 poen i tripl-dabl, Stef Kari nije mogao ništa protiv BRUTALNOG Slovenca!
Luka Dončić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ludilo!

MONSTRUOZNI DONČIĆ SRUŠIO VORIORSE! 41 poen i tripl-dabl, Stef Kari nije mogao ništa protiv BRUTALNOG Slovenca!

Nestvaran meč Dončića u kome je potpuno zasenio Stefa Karija

Objavljeno: 07:27h

Dalas Maveriksi u jednom od najboljih mečeva ove sezone pobedili su Golden Stejt Voriorse rezultatom 116:113. Junak pobede apsolutno je Luka Dončić koji je pored bitnog šuta sa poludistance na minut do kraja približio svoj tim trijumfu, ubacio 41 poen uz po 12 asistencija i skokova I četiri ukradene lopte. Sa druge strane, Stef Kari postigao je 32 poena, uhvatio pet skokova i podelio isto toliko asistencija. On nije briljirao na šutu za tri poena ali je u svakom slučaju odigrao dobru utakmicu.

Maveriksi su sjajno ušli u meč i već u prvom periodu igre napravili dvocifrenu prednost, činilo se da su Voriorsi potpuno inferiorni u odnosu na protivnika i da ni u jednom segmenth ne mogu parirati Dalasu.

Ali sve se preokrenulo u nastavku. Pred samo poluvreme i odlazak na pauzu uspeli su i da povedu, međutim izjednačila je domaća ekipa sa linije za slobodna bacanja.

Izabranici Džejsona Kida i u trećoj četvrtini nastavili su da drže vođstvo. Iako to nije bila prednost kao u prvoj četvrtini, Dalas je konstantno držao protivnika na distanci od dva do tri poseda. Ekipa Golden Stejta na početku odlučujućeg kvartala konačno uspeva da ponovo povede i to odličnom mini serijom. Međutim, Luka je odlučio da pobeda ide Maveriksima, pogodio ključnu trojku i doneo slavlje svom timu, poslednji pokušaj za izjednačenje na ovoj utakmici promašio je Klej Tomposon.

Njujork Niksi su demolirali su Detroit Pistonse, 140:110. Čak petorica igrača Njujorka imalo je preko 15 poena, a najefikasniji među njima bio je Džulijus Rendl sa 36 postignutih. Niksi su vodili skoro svih 48 minuta ove utakmice, izuzev jednog poseda u drugoj četvrtini. Upravo nakon tog koša Detroita gosti prave ogromnu seriju i tako rešavaju pitanje pobednika na ovom meču.

Los Anđeles Klipersi su bili bolji od Portland Trejblejzersa sa 118:112.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.