STEFAN JOVIĆ POTVRDIO NAŠA SAZNANJA! "Bilo je kontakta sa Zvedom, nismo se dogovorili" (FOTO)
Stefan Jović, Foto: KK Crvena zvezda, Emilija Jovanović

"IMAM PONUDA"

STEFAN JOVIĆ POTVRDIO NAŠA SAZNANJA! "Bilo je kontakta sa Zvedom, nismo se dogovorili" (FOTO)

Naravno, želim im sve najbolje. Vidim da je sa novim trenerom stigla i neka nova energija i naravno da im želim da krenu ka ispunjenju svojih ciljeva, rekao je plejmejker reprezentacije Srbije

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije Stefan Jović (32) potvrdio je ekskluzivna saznanja portala Espreso.rs koje smo preneli 27. septembra oko njegovih pregovora i povratka u Crvenu zvezdu.

- Bilo je kontakta, ušli smo u priču, ali, najjednostavnije rečeno, nismo se dogovorili i ne bih dalje detaljisao. Zvezdi, naravno, želim sve najbolje. Vidim da je sa novim trenerom stigla i neka nova energija i naravno da im želim da krenu ka ispunjenju svojih ciljeva - rekao je Jović za TV "Arena sport".

Stefan Jović u dresu Crvene zvezde protiv Real Madrida
Stefan Jović u dresu Crvene zvezde protiv Real Madridafoto: Saša Pavlić Koky

Rođeni Nišlija trenutno je slobodan igrač, a otkrio je da ima ponuda.

- Treniram sa Konstantinom, idem redovno u teretanu, dobro se osećam i potpuno sam spreman za neki novi izazov. Ima ponuda, nadam se da će se ovih dana dogoditi i nešto konkretno. Ne mogu sad da otkrivam o kojim klubovima se radi, reći ću samo da sam najbliži jednom koji igra u Evrokupu. I dopada mi se ta opcija, jer su evroligaši uglavnom popunili svoje rostere, a ja samo želim da igram i da me povrede zaobiđu.

IVANOVIĆ PRAVI NOVI TIM, DOVEO PRVO POJAČANJE: Španac stigao u Crvenu zvezdu!

Iako nema klub, iskusni plejmejker dokazao je da je spreman pošto je igrao za Srbiju u dve pobede u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine protiv Velike Britanije i Turske.

- Da se razumemo, fenomenalan je osećaj svaki put kad obučem dres reprezentacije. Pa, to je nešto o čemu sam maštao kao klinac. I baš sam se uželeo i igre i takmičenja. A posebno je zadovoljstvo to što smo ostvarili dve pobede i došli na korak do cilja. Ima i među ovim momcima mnogo potencijala, a na njima je da ga u datom momentu pokažu. Jer, okolnosti su se malo promenile, ovi prozori su prilično nivelisali razlike u kvalitetu.

1 / 10 Foto: Starsport©

Prisetio se i perioda u Panatinaikosu za koji je nastupao prethodne sezone.

- Od samog početka su krenuli problemi. Imali smo jedan dogovor, a dešavalo se nešto potpuno drugačije. Pet dana nakon što sam došao otpustili su Kendrika Perija, ja sam za mesec dana, još nedovoljno spreman, odigrao devet utakmica. I kada sam uspeo da uhvatim ritam, opet sam se povredio. Na Kupu sam proklizao preko neke reklame i povredio sam preponu. A kad sam se oporavio, oni su se odlučili za druga dva pleja i u plej-ofu smo prošli kako smo prošli.

Stefan Jović
Stefan Jovićfoto: Dado Đilas

Imao je i dužu pauzu zbog povrede koju je zaradio tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u leto prošle godine.

- U tih nekoliko meseci pozvao me je samo Danilo Anđušić. Priznajem, nije mi baš bilo pravo. Teško mi je palo što smo 'pukli' u onim kvalifikacijama za Tokio, a povrh svega borio sam se sa povredom, nisam imao ugovor... Doduše, pozvao me Pešić kada je postavljen za selektora, ali bio sam prilično razočaran. Dragan Tarlać (direktor reprezentacije prim.aut.) je tada odigrao značajnu ulogu, bio je vrlo korektan u našim kontaktima i rešio sam da nastavim da se odazivam, kada selektor proceni da sam potreban. Letos me nije bilo na Evrobasketu, jer je takav bio dogovor sa Pešićem. Nisam bio fit i obojica smo zaključili da treba da posetim doktora Johana iz Minhena i da se potom potpuno oporavim i regenerišem. To sam i uradio i evo, sada sam ponovo tu.

Stefan Jović
Stefan Jovićfoto: Dado Đilas

Za kraj se dotakao učešća "orlova" na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Očekujem da budemo hit na ovom prvenstvu. Pokazali smo da sa Piksijem imamo to toliko neophodno samopouzdanje, zajedništvo i veru, što smo pokazali kroz kvalifikacije. Mislim da je pravo vreme za nešto veliko... - zaključio je Jović.

(Espreso/TV "Arena sport")


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.