SRBIJA BEZ TRI EVROLIGAŠKA IGRAČA! Pešić otkrio ŠOKANTNE vesti pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket (FOTO)
Svetislav Pešić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

"ORLOVI" OSLABLJENI

SRBIJA BEZ TRI EVROLIGAŠKA IGRAČA! Pešić otkrio ŠOKANTNE vesti pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket (FOTO)

Očekujemo da Micić dobije dozvolu, kao i Gudurić, Lučić i Jaramaz, rekao je selektor našeg nacionalnog tima

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić otkrio je da u nastavku kvalifikacija za Mundobasket neće moći da računa na tri igrača koji igraju u Evroligi.

- Olimpijske igre u Parizu će se igrati i 2024. i 2028. godine, nadam se da ćemo se kvalifikovati. Želimo da igramo na velikim takmičenjima, a mi za to nismo krivi, taj odnos u evropskoj košarci je katastrofalan. Može knjiga da se napiše, igrači i treneri dali su svoje mišljenje. Došli smo u takvu situaciju da i ovaj prozor koji je zahtevan, da ne možemo da računamo na većinu igrača koji su bili letos i na Eurobasketu. Imali smo odlične razgovore sa Partizanom i Zvezdom, oni su nam izašli u susret. U tim momentima imaju svoje utakmice u Evroligi. Postojala je mogućnost da se odloži, ali se igra i u četvrtak i u petak. Španski klubovi nisu dozvolili svojim igračima, najverovatnije, nada postoji, ali najverovatnije Baskonija neće pustiti Marinkovića, Barselona Kalinića. Očekujemo da Micić dobije dozvolu, kao i Gudurić, Lučić i Jaramaz - rekao je Pešić.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Takođe, popularni Kari poručio je da je jedan igrač zamolio da ne bude deo nacionalnog tima, ali iz opravdanih razloga.

- Nedović je zamolio da propusti ovaj 'prozor', nije u potpunosti spreman, a kada neko nije u potpunosti fit, bolje je da ne igra i za njega i za reprezentaciju. Dobrić se povredio, nije teža povreda, videćemo, zahteva mirovanje, nadamo se da će se oporaviti - zaključio je selektor.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.