JOKIĆ VODI DENVER NA VRH ZAPADA: Pokorili i Teksas, Nikola blizu novog tripl-dabla! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

u naletu

JOKIĆ VODI DENVER NA VRH ZAPADA: Pokorili i Teksas, Nikola blizu novog tripl-dabla! (VIDEO)

Jokić konačno ponovo ima saigrače na koje može da se osloni da će preuzeti odgovornost

Objavljeno:

Nikola Jokić ne postiže redovno preko 30 poena kao prošle sezone (ili kao Luka Dončić) ove, ali zato što konačno ponovo ima saigrače na koje može da se osloni da će preuzeti odgovornost, a takva igra koja znatno rasterećuje dvostrukog uzastopnog MVP-ja NBA lige, donela je Denveru još jedan trijumf.

Ako Nagetsi nastave sa partijama kao u Teksasu protiv San Antonija - 109:115, što im je treća pobeda u nizu, onda nije nemoguće da Nikola prigrabi i onu titulu koja mu je još bitnija - NBA prsten.

U utakmici koja je rešena tek u samoj završnici četvrte četvrtine, a u kojoj je bila presudna serija gostiju od 6:0, srpski košarkaš ponovo je imao veoma važnu ulogu upisavši dabl-dabl.

Jokić je meč završio sa 26 poena na svom kontu (11/20 iz igre), a na sve to dodao je 8 skokova, 10 asistencija i 3 blokade za nešto manje od 34 minuta provedena na parketu.

Baš ona dvojica čija pomoć je "Džokeru" najviše nedostajala prošle sezone, zablistali su u San Antoniju. Majkl Porter Džunior je ubacio samo dva poena manje od Nikole uz šest skokova i dve asistencije, dok je Džamal Marej susret završio sa 19 poena, pet skokova i šest asistencija.

Na drugoj strani, Sparsima nije bilo dovoljno ni 30 poena sjajnog Keldona Džonsona, kao ni vrlo dobra partija Džoša Ričardsona koji je ubacio 22 poena uz 8/11 iz igre.

Večerašnji meč obeležile su velike serije rivala na obe strane igrališta. Posle tesne prve četvrtine koja je završena nerešenim rezultatom, San Antonio je prvi stigao do daha u drugoj deonici i otišao na prvu osetniju prednost, ali su Nagetsi na kraju bili ti koji su imali minimalna tri poena viška na velikom odmoru.

Ista priča i u nastavku. San Antonio prvi uspeva da se vrati "ispred", da bi nakon toga Denver uz pomoć Jokića išao do maksimalnih +11. Činilo se tada da Nagetsi lome meč, ali su još jednom dali dodatni život momcima iz Teksasa, koji su se negde na oko polovini poslednje deonice vratili ispred za jedan poen.

Tada je usledila već pomenuta serija Denvera od 6:0 koja je rešila utakmicu, donevši time Nagetsima pobedu koja ih penje na skor od 7-3 i deobu drugog mesta na Zapadnoj konferenciji.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.